Μιχάλης Ιγνατίου: Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση μισούν το MEGA

Ένα άρθρο - φωτιά για την κατάσταση στο Mega, έχει αναρτήσει στο site του ο ανταποκριτής του MEGA στις ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου.
Μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος περιγράφει την κατάσταση στο κανάλι του και την στάση των τραπεζών αλλά και την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι. Ο Μιχάλης Ιγνατίου κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι έχει την κύρια ευθύνη για την κατάσταση και στην συνέχεια οι μέτοχοι. Μάλιστα γράφει χαρακτηριστικά:...
«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και τα στελέχη του σκληρού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΙΣΟΥΝ το κανάλι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

«Ποσό 2.5 εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται ότι αποδεσμεύεται από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Μεγάλου Καναλιού για να πληρωθεί μέρος των δεδουλευμένων, αναφέρει η είδηση εφημερίδων και ιστοσελίδων, που πρόσφερε μία δόση ανακούφισης στους ταλαιπωρημένους εργαζομένους του Mega. Από τον Απρίλιο δεν έχουν πληρωθεί αλλά δίνουν τη μάχη για να παραμείνει ανοικτός ο τηλεοπτικός σταθμός, ο οποίος έχει κάθε μήνα σημαντικά έσοδα και τηλεθέαση… 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λοιπόν, και μετά από πολλές πιέσεις και παρακάλια, η εισήγηση από την Εθνική Τράπεζα είναι θετική για την αποδέσμευση ποσού 2,5 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να πληρωθεί μέρος των χρωστουμένων στους εργαζομένους. Την απόφαση αναμέναμε εδώ και πολλές μέρες και κακώς η διοίκηση της συγκεκριμένης τράπεζας επέλεξε να παίξει παιγνίδια στην πλάτη των εργαζομένων. 

Είναι οι τελευταίοι που έχουν την παραμικρή ευθύνη για το δράμα που ζουν. Η Εθνική Τράπεζα δεν έπρεπε να συμπεριφερθεί με τον τρόπο αυτό. Η στάση της είναι απαράδεκτη. Και χωρίς να έχω νομικές γνώσεις, μπορεί να είναι και παράνομη. Τα στελέχη της, που αμοίβονται πλουσιοπάροχα, έδειξαν ότι δεν έχουν ίχνος ευαισθησίας. 

Πρέπει να σημειώσω ότι οι τρεις “συστημικές” τράπεζες, η Alpha, η Πειραιώς και η Eurobank, δεν έπαιξαν το παιγνίδι των καθυστερήσεων και συμφώνησαν αμέσως για την αποδέσμευση αυτού του ποσού, το οποίο προέρχεται από τους “παγωμένους” λογαριασμούς του καναλιού που “δεσμεύθηκαν με κυβερνητική εντολή. Ότι και να λέει η κυβέρνηση, ότι και να λένε και κάποιοι μέτοχοι του καναλιού, εγώ είμαι βέβαιος πως για όλη αυτή την ταλαιπωρία που ζούμε έχει ευθύνη πρωτίστως η κυβέρνηση. Η αριστερή κυβέρνηση της χώρας… Και μετά οι μέτοχοι. 

Και αν θέλετε, προσωπικά “αντιλαμβάνομαι” γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί διακαώς να κλείσει το Mega. Και δεν θέλει να μας τιμωρήσει μόνο για τη στάση μερικών στελεχών του καναλιού, στη διάρκεια του δημοψηφίσματος, την οποία και εγώ κατέκρινα. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και τα στελέχη του σκληρού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΙΣΟΥΝ το κανάλι. 

Αλλά έπρεπε ο σύντροφος Αλέξης και τα λοιπά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σκεφθούν και τους 550 εργαζομένους που από τη μία στιγμή στην άλλη πληρώνουν τα βρώμικα παιγνίδια. Τι σόι αριστεροί είναι γαμώτο όταν στην πλάκα τους και για την πλάκα τους, στέλνουν στην ανεργία 550 ανθρώπους. 

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: Εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε καμία ευθύνη για τούτη την απαράδεκτη κατάσταση. Εργαστήκαμε σκληρά για το Mega, το οποίο για 26 χρόνια μας πλήρωνε πριν από το τέλος του μήνα. ΝΑΙ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Μέχρι τον περασμένο Μάρτιο όταν ξεκίνησε ο εφιάλτης, το Mega ήταν ΠΑΝΤΑ δίπλα στους εργαζομένους. Αλλά, η στάση των μετόχων από τότε μέχρι σήμερα, θα μας αναγκάσει να ξεχάσουμε την προσφορά του καναλιού προς εμάς. Είναι στάση μη παραδεκτή… Δεν έκαναν την παραμικρή ενημέρωση για τις προθέσεις τους. 

Δεν είπαν μία κουβέντα στους γεμάτους με προβλήματα εργαζομένους… Δεν πρόσφεραν βοήθεια σε όσους εκ των συναδέλφων μας δεν έχουν κυριολεκτικά ούτε φαγητό. Τίποτα… Μηδέν… Και προσωπικά, επειδή τους γνωρίζω καλά, ΔΕΝ το περίμενα. Όμως, έγινε. Αυτή είναι η πολύ σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε. ΛΟΙΠΟΝ, και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Μετά την πλήρη κατάρρευση των σχεδιασμών του φίλου μου του Νίκου του Παππά, που ήθελε να αλώσει και να ελέγξει το τηλεοπτικό πεδίο, το Mega έχει άδεια λειτουργίας. 

Από την επομένη έπρεπε να ξεκινήσουν τα δελτία και οι εκπομπές. Ο λόγος για τον οποίο δεν συνέβη αυτό, είναι άγνωστος για μένα. Αλλά οι μέτοχοι πρέπει να πράξουν ότι είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει το κανάλι. Δεν αρκεί ότι από τον Απρίλιο οι εισπράξεις ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη; Δεν αρκεί ότι το κανάλι έχει πιστούς και πολύ φανατικούς τηλεθεατές; Δεν αρκεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων είναι πιστοί στο κανάλι και στους μετόχους του και κάθε μέρα παρουσιάζονται στα γραφεία της Μεσογείων και συνεχίζουν να εργάζονται, αν και απλήρωτοι και εγκαταλελειμμένοι από τους μετόχους; Οι ιδιοκτήτες του MEGA πρέπει να πάρουν την απόφαση τώρα… Πρέπει να ανοίξουν το κανάλι αμέσως… Διότι τα ψέματα τελείωσαν… Για όλους, και ειδικά για την κυβέρνηση και τους μετόχους».

πηγη: mignatiou.com