Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Kάπα Research: Απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα οι πολίτες

Καχύποπτοι απέναντι στο πολιτικό σύστημα και παγιδευμένοι αισθάνονται οι πολίτες, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research.

Σύμφωνα με την έρευνα, που έγινε για το Βήμα της Κυριακής, οι απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα και την ΕΕ πολίτες τείνουν να στρέφονται στον αντιευρωπαϊσμό και να βυθίζονται στα αδιέξοδα....

Τα κυβερνητικά κόμματα της κρίσης εκκινούν από χαμηλά. Τα άλλοτε υψηλά ποσοστά του 45% είναι απρόσιτα, ενώ και το 35% του ΣΥΡΙΖΑ επιτεύχθηκε σε συνθήκες αποχής-ρεκόρ, σύμφωνα με την έρευνα.

Επιπλέον, οι έξι στους δέκα πιστεύουν ακόμη και σήμερα ότι μια διαφορετική λύση από το μνημόνιο είναι εφικτή, ενώ οι τέσσερις στους δέκα πιστεύουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, κάτω από το ψυχολογικό φράγμα του 50%, είναι πιθανό να πέσει η συμμετοχή στις επόμενες εκλογές.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.