Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Η Περιφέρεια Αττικής ενώνει δυνάμεις με το “The Climate Group” για την κλιματική αλλαγή

Στην Συμμαχία Πολιτειών και Περιφερειών για την Κλιματική Αλλαγή συμμετέχει ενεργά η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας ότι η κλιματική αλλαγή και τα διακυβεύματα που επιτακτικά θέτει, απαιτούν αποφάσεις και δράσεις σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης: υπερεθνικό, διακρατικό, εθνικό, τοπικό. Και τούτο γιατί πέρα από στενά επιστημονικό ζήτημα, η κλιματική αλλαγή αποτελεί ξεκάθαρα πολιτικό θέμα, με οικονομικές, κοινωνικές και βεβαίως περιβαλλοντικές διαστάσεις....


Ειδικότερα σήμερα που ενεργοποιείται επισήμως η ιστορική απόφαση της COP21 πριν από ένα χρόνο στο Παρίσι, o κόσμος βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή: εκείνη της κινητοποίησης και της συνέργειας όλων των βαθμίδων διακυβέρνησης -διεθνών οργανισμών, κυβερνήσεων, τοπικών και περιφερειακών αρχών- προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και να γίνουν πράξη οι αποφάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται συντονισμένη δράση και αγώνας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης προκειμένου οι πολίτες να γίνουν συμμέτοχοι και κοινωνοί εκείνων των αποφάσεων και των ενεργειών που θα αναστρέψουν τη σημερινή, επικίνδυνη πορεία σε βάρος του πλανήτη, σε βάρος του περιβάλλοντος.

Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει στον αγώνα αυτό, καθώς θα συνεργαστεί με το «The Climate Group» (TCG), στο πλαίσιο της Συμμαχίας των Πολιτειών και των Περιφερειών για το Κλίμα. Το Climate Group αποτελεί τον κυριότερο συνεργάτη της διεθνούς πλατφόρμας «Non-State Actor Zone for Climate Action» (NAZCA). Το NAZCA ξεκίνησε τις δράσεις του στο Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή στη Λίμα (COP20). Η δράση του περιλαμβάνει την ανάληψη πρωτοβουλιών από Δήμους, Περιφέρειες, κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς παράγοντες, επιχειρήσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση της κοινής γνώμης καθώς και την υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.