Champions League: Πρωτιές για Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο! Πλεονέκτημα η Παρί

Πρόκριση και πρωτιά για Μπατσελόνα και Ατλέτικο. Ο Μέσι... κέρασε το “διπλό” των Καταλανών επί της Σέλτικ. Οι Μαδριλένοι νίκησαν εύκολα την Αϊντχόφεν (2-0). Στα... πόδια της Παρί η πρωτιά στον όμιλο, μετά το 2-2 στην έδρα της Άρσεναλ. Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.
Η Μπαρτσελόνα πέρασε εύκολα από τη Γλασκόβη (2-0 τη Σέλτικ)....
με τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνε και τα δύο γκολ και να φτάνει τα 20 στα τελευταία 18 ματς με τη «Μπάρτσα» και την εθνική Αργεντινής.

Ετσι εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Champions League και μαζί την πρώτη θέση του 2ου ομίλου. Την ίδια ώρα, οι Καταλανοί έφτασαν τα 400 με τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο τους, με τα 116 από αυτή ανήκουν στον ηγέτη τους, που έφτασε τα 501 τέρματα σε επίσημα ματς των "μπλαουγκράνα".

Από το ίδιο γκρουπ πέρασε και η Μάντσεστερ Σίτι μετά το 1-1 με τη Γκλάντμπαχ στη Γερμανία, καθώς υπερτερεί των Γερμανών στους μεταξύ τους αγώνες. Όσον αφορά την Μπορούσια, θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Άρσεναλ και Παρί Σεν-Ζερμέν αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο Λονδίνο, έτσι η κατάκτηση της κορυφής του ομίλου θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. Προβάδισμα οι Γάλλοι λόγω εκτός έδρας τερμάτων...

Σε ένα ματς με ελάχιστες φάσεις, Λουντογκόρετς και Βασιλεία έμειναν στο 0-0 και έτσι η τρίτη θέση που δίνει το εισιτήριο στο Europa League θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Championw League!

Πρωτιά και για την Ατλέτικο μετά από «περίπατο» 2-0 επί της Αϊντχόφεν, ενώ στη δεύτερη θέση του 4ου ομίλου έμεινε η Μπάγερν.

Η έκπληξη της ημέρας έγινε στο Σαν Πάολο όπου η αδιάφορη Ντιναμό Κιέβου (τελευταία στον 4ο όμιλο) κράτησε στο 0-0 τη Νάπολι η οποία θα παίξει την πρόκριση μαζί με την Μπενφίκα σε μια «ζαριά», την τελευταία αγωνιστική στη Λισαβόνα. Η ισοπαλία αυτή ήταν το καλύτερο δώρο για τη Μπεσίκτας η οποία με νίκη στο Κίεβο στις 6/12 προκρίνεται στους «16»