Ενέργεια, μεταφορές, γεωπολιτικές εξελίξεις στην ατζέντα Λαβρόφ

Την κρισιμότητα της στιγμής κατά την οποία επισκέπτεται την περιοχή τόσο σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στη Συρία, όσο όμως και στο ζήτημα του Κυπριακού υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβροφ.
"Να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία στον τομέα επενδύσεων, τουρισμού, οικονομικής συνεργασίας. Πρέπει τα επόμενα έτη να είναι έτη στενής συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες μας", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας....


Από την πλευρά του ο κ. Λαβρόφ αφού διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του Βλαντιμίρ Πούτιν στον Έλληνα Πρωθυπουργό υπογράμμισε την ανάγκη αναζήτησης τρόπων, παρά τα εμπόδια, για την αύξηση του εμπορίου ανάμεσα στις δύο πλευρές, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την αύξηση των τουριστικών ροών από τη Ρωσία προς της Ελλάδα.
Ο Σεργκάι Λαβροφ είπε πως υπάρχουν προοπτικές αύξησης της ενεργειακής συνεργασίας, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει οι δυο χώρες να συμβάλουν με όποιον τρόπο μπορούν στην ειρηνευτική διαδικασία στη μέση ανατολή και τη Συρία.

Ο Ρώσος υπουργός είχε νωρίτερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Από τις δηλώσεις των δύο ανδρών διεφάνη ότι στην ατζέντα του αρχηγού της ρωσικής διπλωματίας περιλαμβάνονται θέματα ενέργειας και μεταφορών, αλλά και οι ευρύτερες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.