Τ ρ α μ π - α λ ί σ μ α τ α



Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Στις ΗΠΑ είχαμε, προεκλογικά, ένα τραμπ- άλισμα όπου πάνω σε μια σάπια, βρωμερή τραμπ-άλα, κάθονταν οι δύο ανθυποψήφιοι λασπολόγοι προσπαθώντας να λασπώσουν αλλήλους με δυσπερίγραπτη μανία!.....
Τελικά κέρδισε ο κος  Τράμπ!
Έχασαν  όμως και οι δύο, καθώς και η ευπρέπεια, το ήθος, ο έντιμος ανταγωνισμός, η πολιτισμένη αντιπαράθεση. Τραυματισμένοι, λερωμένοι , λασπωμένοι, ρυπαροί βγήκαν και οι δύο, αλλά και οι δημοκρατικές διαδικασίες στις ΗΠΑ.
Είναι η πρώτη φορά που -σε τέτοια και τόση έκταση και ένταση - υπήρξε  παρόμοια σφοδρότητα σύγκρουσης υποψηφίων Προέδρων στην μεγάλη αυτή χώρα, με συνέπεια, να διχαστεί, σε πρωτόγνωρο βαθμό, ο Αμερικανικός λαός ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους. Ήδη οι συνέπειες εκδηλώθηκαν άμεσα. Αμέσως, την........
επόμενη της εκλογής Τράμπ, με τραμπ-ουκισμούς από το οργανωμένο τραμπ- ουκαρειό Δημοκρατικών , αλλά και απλές διαμαρτυρίες πολιτών.
Η Τράμπ- α εξουσίας δεν φαίνεται πως θα γίνει εύκολα ανεκτή - τουλάχιστον από μερίδα πολιτών- που είχαν σίγουρη την επικράτηση της κας  Κλίντον.
Σε αυτό συνετέλεσαν και οι αχαλιναγώγητες επιθέσεις του επιτελείου της - αλλά και ΜΜΕ, καθώς και καλλιτεχνών που την στήριζαν, εξευτελίζοντας και κατηγορώντας υπερβολικά και χυδαία τον κο Τράμπ.
Βέβαια και όσοι στήριζαν, αντίστοιχα, τον τελευταίο δεν υστέρησαν σε προσβολές και μειώσεις στο πρόσωπο εκείνης.
Το κλίμα - επόμενο ήταν - πολώθηκε ανεπίτρεπτα, επικίνδυνα. Αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση. Εκτός και αν οι ηγέτες αμφοτέρων των κομμάτων , τα ΜΜΕ και οι λοιποί εμπλεκόμενοι που επηρεάζουν τον κόσμο, αποφύγουν τις εμπρηστικές αναφορές / δηλώσεις και συστήσουν καταλαγή.
Θα σας δώσω κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία/ παρατηρήσεις:
1. Πολλοί Αμερικανοί δεν είναι δημοκράτες - στο βαθμό που τουλάχιστον νομίζουν πως είναι. Απόδειξη οι ανεδαφικές αντιδράσεις τους σε μια δημοκρατική διαδικασία εκλογής. (Σ.Σ Παρηγορητικό για εμάς, τους μόνιμους αμφισβητίες , το ότι "αυτά συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια").



2. Το πάθος για κατάληψη/ απόκτηση της εξουσίας δεν θα πρέπει να γίνεται ούτε :
-Μέσα από αυτοεξευτελισμό, ή αυτοαπαξίωση, ούτε
- Με εκμαυλισμό, αήθη παραδειγματισμό και - το χειρότερο - φανατισμό και διχασμό του λαού.  (Μιλάμε και ως .... ειδικοί επ' αυτού).
3. Οι καλλιτέχνες τα έδωσαν όλα - στην μέγιστη πλειονότητά τους- σε μια δική τους παράσταση συμπαράστασης στην κα Χίλαρυ.
Κάποιοι, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα , προσέφεραν και .... κορμί.
Πασίγνωστη κυρία  υπεσχέθη μέχρι και .....στοματικό έρωτα /sex σε όσους θα ψήφιζαν την Δημοκρατική υποψήφια (;). (Σώθηκε, ως εκ θαύματος, επειδή εκείνη απέτυχε. Γλύτωσε από μη ανατάξιμη εξάρθρωση γνάθου και το μόνιμα ανοιχτό στόμα εξαιτίας των ..... εκατομμυρίων προσπαθειών τις οποίες θα ήταν υποχρεωμένη να καταβάλλει προκειμένου να τηρήσει την υπόσχεσή της!).
4. Τα περισσότερα ΜΜΕ ήταν εναντίον του κου Ντόναλτ.
5. Υπήρχε αμφισβήτηση ακόμη και μέσα στο Κόμμα του ως προς το πρόσωπό του.
6. Ανεξάρτητα από το τι είναι, τι θα κάνει, πως θα πολιτευτεί , τι θα τηρήσει και τι θα αγνοήσει (από τα πολλά και επί πολλούς μήνες είπε) νομίζω ότι δικαιούται να φέρει την προσωνυμία:
"Τ ο  Φ α ι ν ό μ ε ν ο   Ντόναλτ   Τράμπ".




ΥΓ Σε επόμενο κείμενό μου θα σας δώσω την δική μου ανάλυση /εκτίμηση ως προς τους παράγοντες εκείνους οι οποίοι τον οδήγησαν στην Προεδρία των ΗΠΑ, παρά το ότι το "Σύστημα" ήταν αναφανδόν εναντίον του.