Συνδικαλιστικές Αυθαιρεσίες



Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Δεν μας φτάνει η φτώχεια μας (οικονομική, ηθική, διανοητική κ.α) έχουμε και τους .... "Λάζαρους του Συνδικαλισμού" που ανασταίνονται κατά καιρούς και αναστατώνουν τη ζωή μας με "στάσεις εργασίας" και διαστάσεις ταλαιπωρίας!.....
Κάποτε είχαμε το ΠΟΣΥΜ (=ΠολιτικοΟικονομικόΣΥνδικαλιστικόΜιντιακό) Κατεστημένο που βασάνιζε και εκμεταλλευόταν τους ιθαγενείς.
Σταδιακά -ευτυχώς- το ένα από τα 4 σκέλη του, το Συνδικαλιστικό, φυλλορρόησε. Νομίσαμε πως γλυτώσαμε. (Έμεινε πλέον το ΠΟΜ= ΠολιτικόΟικονομικόΜιντιακό). Δυστυχώς φαίνεται πως πρόκειται -σε κάποιους κλάδους, όπως οι Συγκοινωνίες- για  ν ε κ ρ ο φ ά ν ε ι α .
Κατά καιρούς οι "Συνδικαλιστικοί Λάζαροι" ανασταίνονται και διεκδικούν τα παλαιά τους προνόμια, καθώς και τα "όργανα μαστιγώματος της ηρεμίας μας".
Τι χρειάζονται, ποιόν, ποιούς, εξυπηρετούν οι αχρείαστες κυλιόμενες 2ωρες ή 4ωρες "στάσεις εργασίας" ή οι διακοπές των συρμών λόγω ....
συνεδρίασης 10 πχ ατόμων /εργατοπατέρων;
Δεν σκέπτονται τα εκατομμύρια του λαού που έχει ήδη τόσα προβλήματα και δεν διαθέτει χρήματα για ταξί;
Ελπίζω πως τα φαινόμενα "Συνδικαλιστικής νεκροφάνειας " θα τελειώσουν οριστικά.
Δεν ήμουν ποτέ εναντίον των θεμιτών διεκδικήσεων των εργαζομένων (πως θα μπορούσα άλλωστε να είμαι, ως αυτοαπασχολούμενος -όταν δούλευα- και τώρα ως συνταξιούχος) αλλά είμαι απέναντι σε αναποτελεσματικές ενέργειες, όπου τιμωρείται ο αμέτοχος, μη ευθυνόμενος κόσμος, επειδή άλλοι φταίνε.
Έχω ξαναγράψει τι θα μπορούσαν να προκηρύξουν:
Απεργία μιας εβδομάδας σε 24ωρη βάση! Να το κλείσουν δηλ με χοντρό λουκέτο το "μαγαζί" ώστε να δουν αποτελέσματα - θετικά ή αρνητικά-.






Αυτά τα άσφαιρα πυρά για την τιμή των όπλων, που αποσκοπούν να κάνουν απλώς αισθητή την παρουσία τους μερικοί εργατοπατέρες, είναι για γέλια και για κλάματα. Αναποτελεσματικές, σπασμωδικές και βασανιστικές , για τον κόσμο, ενέργειες.
Τόσες απαγορεύσεις υπάρχουν. Απίστευτες στερήσεις, ανατροπές του τρόπου ζωής μας έχουν επιφέρει οι εξουσιαστές μας. Δεν μπορούν να απαγορεύσουν αυτού του είδους τις ... "Απεργιακές τσόντες/στάσεις εργασίας";




ΥΓ  Μήπως ήρθε η ώρα να προσθέσουμε την δωδεκάτη Αρχή;
       Την "Α ρ χ ή   π ρ ο σ τ α σ ί α ς  α π ό  Σ υ ν δ ι κ α λ ι σ τ ι κ έ ς                 Α υ θ α ι ρ ε σ ί ε ς";
       Όχι πως θα προσφέρει τίποτα (όπως και οι άλλες έντεκα που ... "λειτουργούν"), αλλά να, έτσι, για .... ψυχολογικούς λόγους!
      Ας μας προσφέρουν κάτι από την - εν επαρκεία - ανεπάρκεια τους οι "αρμόδιοι".