Απώλεια ερεισμάτων και πλεονεκτημάτων



Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Φαίνεται πως σιγά -σιγά χάνουμε ερείσματα και πλεονεκτήματα (=Ηθικά, Δημοκρατικά, Πνευματικά, Εκπαιδευτικά, Αστυνόμευσης / Ασφάλειας, Δικαιοσύνης, Σοβαρότητας, Πατριωτισμού κ.ο.κ.) .
Το Κ.Σ (= Κομματικό Σύστημα, πρώην Π.Σ= Πολιτικό Σύστημα) τα έχει απολέσει, με σημαιοφόρο - και λόγω άσκησης διακυβέρνησης -την Συμπολίτευση / Συγκυβέρνηση. Εκτεταμένα τα  παραδείγματα. Τραγικά τα αστοχήματα. Αχαλιναγώγητη η ψευδολογία και η παραπλάνηση. Έκδηλη πλέον η ανησυχία των πολιτών.
Σταχυολογώ ενδεικτικά:
- Οι φαιδρότητες της διεξαγωγής - αλλά και η όλη μεθόδευση - χορήγησης τηλεοπτικών αδειών.
- Οι δηλώσεις, μεταξύ άλλων, του κου Πρωθυπουργού σε γνωστή Γαλλική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας όπου αναφέρει "....
Με το Δημοψήφισμα η Ελλάδα έπαψε να είναι το μαύρο πρόβατο..."
και αναρωτιέται ο κάθε αφελής: Γιατί το είπε; Υπήρχε λόγος υπενθύμισης του Δημοψηφίσματος που δεν τιμά ούτε τον ίδιο, ούτε τη χώρα αφού το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ; 
Εκτός αν δεχθούμε ότι : Πράγματι η Χώρα μας έπαψε να είναι μαύρο πρόβατο επειδή μεταλλάχθηκε σε ..... παρδαλό κατσίκι , οπότε ......
- Η συνέχιση του εκπαιδευτικού αλαλούμ.
Έχω, εδώ και αρκετά χρόνια, αρθρογραφήσει για το εξαιρετικά ευαίσθητο, αλλά και θεμελιώδους σημασίας ζήτημα της Παιδείας.
Δυστυχώς "Φωνή βοώντος εν τη - διανοητική, ηθική, πατριωτική - ερήμω".
- Η υπόθεση της ....ανοικονόμητης οικονομίας η διαχείριση της οποίας έχει εσχάτως ανατεθεί σε σακίδιο - φόρους διαπραγματευτές / διαχειριστές βαδίζει για έβδομη χρονιά από το κακό στο χειρότερο .
- Η ληστρική /δημευτική/ εξοντωτική υπερφορολόγηση
- Ο άθλιος ΕΝΦΙΑ
- Η Δημόσια Τάξη/ Αστυνόμευση απουσιάζει αιδημόνως και διακριτικώς, όπως αρμόζει σε ευπρεπώς δημοκρατικοκρατούμενη Χώρα Δυτικής Μπανανίας και αγριεμένων μπαχαλάκηδων.
- Συνεχής - ανελέητη σε εκνευριστικό βαθμό συνεχιζόμενη - αναφορά / αυτοδιαφήμιση (εν ανεπάρκεια ειδών όπως) "Ηθικών πλεονεκτημάτων , εντιμότητας, ειλικρίνειας, συνέπειας" - για πρώτη, και μάλιστα αριστερή, φορά - που δρα όχι μόνον αποχαυνωτικά αλλά και παραπλανητικά / συγκαλυπτικά.





- Λεκτική /φραστική και μόνον αντίδραση του κου Συγκυβερνήτη ο οποίος κατακεραυνώνει (και καλά κάνει μόνον που αυτό δεν φτάνει) τους συν-εταίρους του της συμπολίτευσης σε διάφορα ζητήματα οικογένειας, Θρησκείας, εθνικών θεμάτων, διαφθοροδιαπλοκής κ .ο.κ.
Απειλεί, αλλά μέχρις εκεί (!).
- Το χειρότερο και πιο επικίνδυνο όμως είναι οι συμφωνίες , που υπογράφονται,  αντιστάσεως μη ούσης, όπως:
Το Super / Υπερταμείο.
Σε αυτό θα παραχωρηθεί η συνολική Δημόσια Περιουσία της Ελλάδας.
Προσέξτε: όχι τα έσοδα μόνον, αλλά η περιουσία (;).
Το μόνο παρήγορο είναι πως αυτή η .... "πατριωτικά εμπορική συναλλαγή"
γίνεται μόνον για .... 99 χρόνια . Αποφεύχθηκε δηλαδή (φαντάζομαι ήταν προϊόν αγώνων πολύωρων και κοπιωδών των δικών μας ) η δέσμευση μας για 100 χρόνια " έναν αιώνα, έτσι δεν σπάσαμε το ψυχολογικό φράγμα της εκατονταετίας, κάτι  που δεν θα τους συγχωρούσαν οι πραγματικοί (ευτυχώς υπάρχουν / απόμειναν κάποιοι ακόμη) Πατριώτες.
Άλλο 99, και άλλο 100. Ζήτημα εντυπώσεων!
Πέτυχαν και κάτι πολύ σημαντικό: Το Υπερταμείο δεν θα βρίσκεται σε ξένη χώρα ευρωπαϊκή, αλλά στην Ελλάδα (!).(Υπό ξένη Διοίκηση βέβαια, όπως αρμόζει σε κάθε αξιοσέβαστο Κράτος- Προτεκτοράτο που βρίσκεται υπό κηδεμονία).






ΥΓ Δεν γνωρίζω αν τα παραπάνω είναι απόρροια : ηθικών, διανοητικών, πολιτικών , πατριωτικών πλεονεκτημάτων.
      Ό,τι όμως και να συμβαίνει, προτιμότερο θα ήταν να έλειπαν, καθώς και τα λογής- λογής και διαλογής πολιτικάντικα επινοήματα αποπροσανατολισμού.