“Δύσκολες” ώρες για Κυριάκο! Ραχόι: “Δεν κατάφερα να πάω στη σύνοδο της Αθήνας των χωρών της Ευρώπης του νότου λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Ισπανία αλλά δεν θα λείψω από καμία επόμενη!”

“Αυτό δήλωσε προ ολίγου μετά τη συνάντησή του στη Μαδρίτη με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα ο Μαριάνο Ραχόι. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δύο άντρες αναφέρθηκαν στη σύνοδο αυτή στις αρχικές τοποθετήσεις τους και όχι κατόπιν τονίζοντας την αναγκαιότητα της συμμαχίας των μεσογειακών χωρών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των χωρών του νότου.
Εν ολίγοις, η σύνοδος της Αθήνας ήταν σημαντική πρωτοβουλία. Η επόμενη σύνοδος των 7 χωρών της νότιας Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί στην Πορτογαλία.”...

Δεν του έφταναν τα … Alexis, του Ομπάμα στην Αθήνα, τα “συγχαρητήρια στον Τσίπρα” και οι αγκαλιές στην πλάτη , αυτός ένας Πλανητάρχης, με έναν Πρωθυπουργό μιας χώρας της Μεσογείου και μάλιστα … Αριστερό, ήρθε και ο ομογάλακτος του Κυριάκου, στο ΕΛΚ, να τον … “αποτελειώσει” !!!

Όπως μας πληροφορεί η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Μαδρίτη, γνωστή δημοσιογράφος Δώρα Μακρή, με ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook, ο Ισπανός του Λαικού Κόμματος, στη συνάντησή του με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αντόνιο Κόστα, “απολογήθηκε” για την απουσία του από την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο Κορυφής στην Αθήνα, τον περασμένο Σεπτέμβρη ( μετά από πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα ) και εξήγησε τους πραγματικούς λόγους που την προκάλεσαν…