Ανασχηματισμός: Ο Τσίπρας τον μεταθέτει για πιο... ήσυχες μέρες

Ο ανασχηματισμός μετατίθεται μέχρι νεωτέρας. Απολύτως έγκυρες πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενστερνίζεται την ιδέα να μετατεθεί χρονικά ο ανασχηματισμός με τη λογική ότι τώρα υπάρχουν ανοιχτά σημαντικά θέματα, τα οποία θα πρέπει πρώτα να κλείσουν, πριν από την οποιαδήποτε κυβερνητική αλλαγή.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας....
δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να "κάψει" το όπλο του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, προχωρώντας στη λήψη της απόφασης πριν κλείσουν τα ανοιχτά θέματα και μεταξύ αυτών ασφαλώς η ρύθμιση των τηλεοπτικών αδειών και του τηλεοπτικού τοπίου.

Η πληροφορία αυτή συμπίπτει με την εκτίμηση άλλου κυβερνητικού στελέχους ότι “ο ανασχηματισμός δεν είναι προς το παρόν στην ατζέντα”.

Μάλιστα σε ερώτηση του newsit.gr αν ύστερα από τη δήλωση Ντάισελμπλουμ για το ασφαλιστικό είναι δυνατόν να προκληθεί νέα καθυστέρηση, η απάντηση ήταν "τίποτα δεν αποκλείεται αν μετά την έλευση των επικεφαλής των Θεσμών στα μέσα Νοεμβρίου, σκληρύνει πάρα πολύ η στάση τους και ασκήσουν πολύ ισχυρές πιέσεις να ανοίξουν ασφαλιστικό και αφορολόγητο".

Οπότε ο ανασχηματισμός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μετατεθεί για μετά τις 6 Δεκεμβρίου που θα γίνει το κρίσιμο Eurogroup για να εξετάσει την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης.