Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Το Αλβανικό Πολεμικό ναυτικό στο Αιγαίο

Πολεμικό πλοίο στέλνει η Αλβανία  τον Νοέμβριο στο Αιγαίο, προκειμένου να μετάσχει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας , το Πολεμικό Ναυτικό της Αλβανίας....
, για πρώτη φορά στην ιστορία του, θα συμμετάσχει σε μια επιχείρηση του ΝΑΤΟ, με την ονομασία  “Aegean Sea”, που στόχο έχει την αντιμετώπιση  των προσφυγικών ροών από την Τουρκιά στην Ελλάδα.

Αποστόλη του πλοίου σε συνεργασία με τις Ελληνικές αρχές καθώς και με την  “FRONTEX , θα είναι η επιτήρηση και διαχείριση των θαλάσσιων οδών που εκμεταλλεύονται  από τους διακινητές για την παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκιά στην Ελλάδα

Το πλοίο το οποίο θα συμμετάσχει στην επιχείρηση θα είναι το περιπολικό «Iliria» κλάσης Damen Stan 4207 patrol vessel, που αποτελείτε από πλήρωμα 21 άντρων. Το Αλβανικό πλοίο θα υπάγεται στην μόνιμη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ την SNMG2

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή  εκτός χώρας για το Αλβανικό Πολεμικό Ναυτικό 
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.