Δείγματα συναίνεσης για το ΕΣΡ - Αύριο η μάχη για την τροπολογία κατάργησης του νόμου Παππά

Τα πρώτα σημάδια σύγκλισης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάδειξη νέου Ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου, έκαναν χθες την εμφάνισή τους, παρά την πολιτική αντιπαράθεση που εξακολουθεί να μαίνεται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

«Είμαστε σε τροχιά σύγκλισης με τη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς....
, λίγες ώρες μετά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει την προεδρία του ΕΣΡ ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθανάσιου Κουτρομάνου. Ταυτόχρονα όμως υπεραμύνθηκε της επιλογής του να αδειοδοτηθούν μόνο τέσσερις σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας, επιλογή με την οποία διαφωνεί κάθετα η Ν.Δ. και ζητά την κατάργησή της.

«Η πρόταση της ΝΔ για Κουτρομάνο στέλνει μήνυμα συναίνεσης και στα υπόλοιπα κόμματα» επισήμανε ο Νίκος Παππάς, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το «παρών» που ψήφισε η Ν.Δ. στην Διάσκεψη της Δευτέρας, να μετατραπεί σε «ναι» στην νέα Διάσκεψη της ερχόμενης Δευτέρας, όπου θα επαναληφθεί η διαδικασία, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι μπορεί και η κυβέρνηση να αποδεχθεί την υποψηφιότητα Κουτρομάνου, αντί του Ροδόλφου Μορώνη που πρότεινε ο κ. Βούτσης, αποσύροντας την τελευταία στιγμή την υποψηφιότητα Πολύδωρα.