Πού είσαι ρε Κλάους…

Η επιθετική αφλογιστία του ΠΑΟΚ είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός και ο Βλάνταν Ίβιτς προσπαθεί μέσα από τις προπονήσεις να βρει λύσεις, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του να μετουσιώνει σε γκολ τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργεί σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Ειδικά στο πρωτάθλημα της Super League, ο «δικέφαλος του Βορρά»...
έχει μέχρι στιγμής 100 τελικές σε επτά παιχνίδια, δηλαδή μέσο όρο 14,3 και μόλις επτά γκολ, δηλαδή ένα ανά παιχνίδι.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος 

Τα… φτερά του ΠΑΟΚ έχουν γίνει οι αποδέκτες της μεγαλύτερης κριτικής. Γκάρι Ροντρίγκες και Τζάλμα Κάμπος, που έχουν αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια, βρέθηκαν πολλές φορές σε θέση βολής, αλλά έχουν αφήσει ημιτελείς τις περισσότερες προσπάθειές τους. Ο συνολικός απολογισμός είναι μόλις 2 τέρματα σε 32(!) τελικές. Πολύς λόγος γίνεται και για την αδυναμία των χαφ να… πατήσουν περιοχή, αλλά κυρίως να βοηθήσουν στο σκοράρισμα. Πλην του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που έχει σκοράρει μια φορά, ουδείς άλλος έχει καταφέρει να «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα.

Πάμε και στον βασικό επιθετικό. Ο Στέφανος Αθανασιάδης έχει κάνει ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα της καριέρας του, αφού ακόμη δεν έχει καταφέρει να κάνει σεφτέ στο πρωτάθλημα. Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά σε έξι συμμετοχές, συνεχίζει να παραμένει στο μηδέν. Παρά την σωρεία ευκαιριών που δημιουργεί η ομάδα, ο βασικός επιθετικός δεν έχει τελειώσει εύστοχα ούτε μια φάση. Και αν μη τι άλλο, αυτό είναι μείζον θέμα. Ίσως το πρόβλημα του Κλάους είναι ψυχολογικό, ίσως να σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός, αφού επί της ουσίας δεν αποκτήθηκε επιθετικός το καλοκαίρι.

Η ουσία είναι ότι το βασικό όπλο της επίθεσης είναι ανενεργό και υπάρχει έντονος προβληματισμός. Η κλάση του είναι δεδομένη και κάποια στιγμή θα έρθει το πολυπόθητο πρώτο γκολ, το οποίο σίγουρα θα τον απελευθερώσει. Ο Αθανασιάδης έχει μόλις 9(!) τελικές προσπάθειες σε 484 λεπτά συμμετοχής, δηλαδή μια τελική ανά 53,7 λεπτά. Τραγικό, όταν τα νούμερα των βασικών επιθετικών των ανταγωνιστών για τον τίτλο, είναι ένα γκολ σε τόσα ή και ακόμη λιγότερα λεπτά. Βέβαια, για να σκοράρει ένας επιθετικός πρέπει να «ταϊστεί» από τους συμπαίκτες του. Κι αυτό δεν συμβαίνει. Και ίσως αποτελεί εξίσου σημαντικό λόγο για την αφλογιστία του αρχηγού.

Όταν έχει τόσες λίγες τελικές προσπάθειες η «αιχμή του δόρατος» μιας ομάδας, αυτό σημαίνει ότι δεν τροφοδοτείται όπως πρέπει. Το θέμα είναι να βρει τρόπους ο Βλάνταν Ίβιτς, ώστε η μπάλα να περάσει σωστά στην επίθεση, είτε από τον άξονα, είτε από τα πλάγια. Όταν συμβεί αυτό, ο Αθανασιάδης γίνει ξανά ενεργό μέλος και αρχίζει να βάζει γκολ, όλα θα είναι καλύτερα. Διότι από το φετινό ρόστερ, είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ, ο οποίος μπορεί να σκοράρει με την μεγαλύτερη συνέπεια. Όσο ο αρχηγός βρίσκεται «έξω από τα νερά του», το επιθετικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ θα διογκώνεται!