Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Τσίπρας: Ζήτημα λίγων εβδομάδων τα καλά νέα για το χρέος

Είναι ζήτημα λίγων εβδομάδων να έχουμε καλά νέα για το χρέος, με τη σχετική συζήτηση να είναι ήδη στο τραπέζι, τονίζει ο πρωθυπουργός, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, θα τεθούν, επιτέλους, οι όροι για την ελάφρυνση του χρέους –ενός χρέους, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις θεωρούσαν ότι είναι βιώσιμο...», αναφέρει ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας....
, σημειώνοντας ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει έγκαιρα, ώστε μαζί με τις αποφάσεις για το χρέος και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση, να ανοίξουν οι προϋποθέσεις για επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά. «Το ίδιο λένε πλέον και οι θεσμοί», σημειώνει.

Με αυτές τις εξελίξεις θα επιστρέψει η ελπίδα, αναφέρει ακόμη ο πρωθυπουργός, αφού «σε πείσμα όλων των προβλέψεων, όλων των δυσκολιών που προκύπτουν από μια σκληρή διαπραγμάτευση, αλλά και σε πείσμα των ''προφητών της διχόνοιας και της καταστροφής'', που επενδύουν πολιτικά στην αποτυχία, η στιγμή που ο τόπος θα γυρίσει σελίδα, είναι, πλέον κοντά».

«Διανύουμε λοιπόν το τελευταίο κομμάτι μιας δύσκολης διαδρομής –και αυτό το λέμε με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών που βρίσκονται, ακόμη, μπροστά μας. Θα τις αντιμετωπίσουμε, όπως αντιμετωπίσαμε και όλες τις προηγούμενες», αναφέρει ακόμη στο άρθρο του ο πρωθυπουργός, στο οποίος σημειώνει επίσης ότι η νέα εποχή για την Ελλάδα θα είναι μια εποχή σταθερότητας, κανονικότητας, χωρίς τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. «Μια εποχή εδραιωμένης κοινωνικής συνοχής, χωρίς αποκλεισμούς».

«Σε αυτή την πορεία ανάκαμψης, δεν μπορούμε, ούτε πρόκειται να αφήσουμε πίσω εκείνους που χτυπήθηκαν περισσότερο από τα 6 χρόνια κρίσης και άγριας λιτότητας. Καμία ανάπτυξη και καμία παραγωγική ανασυγκρότηση δεν οικοδομείται σε κοινωνικά ερείπια», επισημαίνει ακόμη.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.