Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Στην «κατάψυξη» το νομοσχέδιο Κοντονή και Διοικούσα… όσο πάει!

Στην άκρη μπαίνει το αθλητικό νομοσχέδιο του Σταύρου Κοντονή το οποίο είναι σε διαβούλευση και ο διάδοχός του, Γιώργος Βασιλειάδης, θα δώσει κατευθύνσεις ώστε να συνταχθεί νέο, του οποίου οι διατάξεις δεν ανοίγουν μέτωπα με τη FIFA, όπως αναφέρεται στη «Live Sport»....
Άλλωστε και ο πρώην Υφυπουργός (και νυν Υπουργός Δικαιοσύνης) ήταν σε ανοιχτή γραμμή με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία πριν κατατεθεί κάποιο σχέδιο νόμου στη Βουλή.

Αυτό που ήταν στα... σκαριά έχει κάποιες κόκκινες γραμμές και για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο για Grexit, ο κ. Βασιλειάδης θα προβεί σε αυτήν την κίνηση και ενημέρωσε τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη ότι επί της ουσίας θα δημιουργηθεί νέο νομοσχέδιο. «Και ο νέος Υφυπουργός δείχνει διατεθειμένος να έχουμε καλή συνεργασία για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν στο ποδόσφαιρο και έχουν σχέση με τις δικές του αρμοδιότητες», σχολίαζε την Πέμπτη ο επιτετραμμένος της FIFA.

Αυτή η εξέλιξη δίνει ουσιαστικά παράταση και στη θητεία της Διοικούσας Επιτροπής που λήγει κανονικά στις 31 Μαΐου του 2017, καθώς αναμένεται να την επικαλεστεί ως λόγο η FIFA για να επιμηκυνθεί η παρουσία της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, διότι για να συνταχθεί νέο νομοσχέδιο θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος. Δεν είναι λίγες οι διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας που πρέπει να εναρμονιστούν με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία και αυτό θα γίνει με τον νόμο Βασιλειάδη.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.