Στον «αέρα» οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας και το επίδομα θέρμανσης

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι αποφάσεις αναφορικά με τις αλλαγές σε τέλη κυκλοφορίας και επίδομα θέρμανσης, με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, να θεωρεί σύμφωνα με πληροφορίες ότι οι προτάσεις του προκατόχου της Τρύφωνα Αλεξιάδη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πηγές της Καραγιώργη Σερβίας οι οποίες ρωτήθηκαν σήμερα σχετικά, ανέφεραν ότι το θέμα...
των αλλαγών στο επίδομα θέρμανσης (καλύτερη στόχευση με ανακατανομή των δικαιούμενων ποσών ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες ακόμα και εντός του ίδιου νομού) θα ξεκαθαρίσει εντός των επομένων ημερών. «Στον βαθμό που μπορούν να υποστηριχθούν οι αλλαγές από τις υπηρεσίες σε τεχνικό επίπεδο, οι αλλαγές θα προχωρήσουν», ανέφερε.

Πιο θολό είναι το τοπίο αναφορικά με τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, όπου δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο αν τελικά θα προχωρήσουν. Οι αλλαγές τις οποίες είχε εισηγηθεί ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, αφορούσαν σε μειώσεις τελών κυκλοφορίας για τα παλαιά και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα και αυξήσεις για τα καινούργια και ακριβά άνω των 2.000 κυβικών.

Η πηγή της Καραγιώργη Σερβίας ανέφερε ότι «θα δούμε αν τελικά θα υπάρξουν αλλαγές».

Σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάργησης ή αναβολής των επικείμενων αυξήσεων (από 1η Ιανουαρίου) στον ΕΦΚ των καπνικών, αίτημα το οποίο υπέβαλαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου παράγοντες της αγοράς καπνού, η ίδια πηγή ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Συμπλήρωσε όμως ότι σταδιακά, στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι όσο αυξάνονται τα έσοδα, οι έμμεσοι φόροι να μειώνονται.