Τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη χειροβομβίδα στη Γαλλική Πρεσβεία

Λίγες ώρες πριν την άφιξη του Αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα, η οποία μοιάζει πλέον με πόλη "φάντασμα" από τα μέτρα ασφαλείας, μία τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη χειροβομβίδα στη Γαλλική Πρεσβεία λίγα μέτρα από τη Βουλή.

Πρόκειται για την Οργάνωση Επαναστατικής Αυτόαμυνας, που σε προκήρυξή της που αναρτήθηκε σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου...
, αναφέρει πως την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου πραγματοποίησε ένοπλη παρέμβαση "ενάντια στο γαλλικό κράτος ρίχνοντας μία χειροβομβίδα δίπλα στη σκοπιά της πρεσβείας του στην Αθήνα, απέναντι από τη Βουλή".

Η ίδια αυτή οργάνωση στις 31 Αυγύστου είχε χτυπήσει το κτίριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία του Μεξικό, ενώ στις 25 Μαΐου 2014 είχαν κάνει ένοπλη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ.

Από την πρώτη ανάγνωση της προκήρυξης, οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο συντάκτης λόγω των ιστορικών γνώσεων για το αριστερό κίνημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο διεθνές χώρο, φαίνεται να είναι κάποιας ηλικίας. Επίσης, αυτό φαίνεται και από το γεγονός πως ασκεί κριτική στις πρακτικές της Οκτωβριανής Επανάστασης αλλά και εν γένει στο δόγμα του κρατικού κομμουνισμού.

Στην προκήρυξη η οργάνωση φαίνεται πως εκτοξεύει απειλές και κατά των αστυνομικών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Δράσαμε δυο φορές δίπλα στα καθάρματα των ΜΑΤ για να δείξουμε ότι το κοινωνικό κίνημα πρέπει να μην τους φοβάται. Σύντομα θα έρθει η ώρα τους”.