Η εκδίκηση του Πεπ!

Τον… σκληρό τρόπο που τον αντιμετώπισε προ ημερών ανταπέδωσε στην Μπαρτσελόνα ο Γκουαρντιόλα! 

Σαν να ‘θελε να δώσει απαντήσεις για την τεσσάρα του «Καμπ Νου», η Μάντσεστερ Σίτι φιλοδώρησε με ένα γκολ λιγότερο τους Καταλανούς (3-1) και αγκάλιασε την πρόκριση στους «16» του Champions League....
 Παρόλο που όλα πήγαν στραβά για τους «πολίτες», εκείνοι έβγαλαν (ίσως για πρώτη φορά) χαρακτήρα σε μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Τι κι αν ο διαιτητής λοιπόν τους αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι σε ανατροπή του Στέρλινγκ από τον Ουμτιτί (δείχνοντας μάλιστα κίτρινη στον Άγγλο επιθετικό); Τι κι αν οι «μπλαουγκράνα» πήραν προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα, με μια τέλεια αντεπίθεση που εξαργύρωσε ιδανικά ο Μέσι στο 21’;

Πριν βγει το ημίχρονο είχαν καταφέρει ήδη να απαντήσουν, με τον φονικό συνδυασμό Αγουέρο-Στέρλινγκ-Γκουντογκάν, ο οποίος τιμώρησε σκληρά το παιδαριώδες λάθος που έκανε ο Σέρχι Ρομπέρτο (39’).

Αυτός όμως δεν ήταν αρκετό για τη λυσσασμένη ομάδα του Γκουαρντιόλα. Γιατί προειδοποίησε με μεγάλες ευκαιρίες των Φερναντίνιο και Στέρλινγκ και τελικά έκανε πράξη την απειλή στο 51’ με όμορφη εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε (για την οποία πάντως φέρει ευθύνη ο Τερ Στέγκεν).

Κι αφού η τύχη στάθηκε επίσης στο πλευρό της (με πλασέ του Αντρέ Γκόμες, έπειτα από πάρε-βάλε του Σουάρες, να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι) ο Γκουντογκάν ξαναχτύπησε. Εκμεταλλευόμενος κόντρα (πιθανότατα στο χέρι) του Αγουέρο και σφραγίζοντας τη νίκη που -σε συνδυασμό με το άλλο αποτέλεσμα του ομίλου- την κάνει μεγάλο φαβορί για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στην επόμενη φάση.