Ο Μιλιβόγεβιτς μπορεί να σπάσει το ρεκόρ!

Όταν ο Ολυμπιακός αρνούνταν το καλοκαίρι του 2015 την πρόταση της Φενέρ, ύψους 8 εκ. ευρώ, πολλοί τόνιζαν ότι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μεγάλο λάθος. Ανάλογα σχόλια ακούστηκαν και στο φινάλε του περασμένου Αυγούστου, όταν υπήρξαν προτάσεις από Φιορεντίνα και ρωσική ομάδα κοντά στα 10 εκατομμύρια....


Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου 

Τώρα και με τον Μιλιβόγεβιτς να έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις με Ολυμπιακό και Εθνική Σερβίας είναι ξεκάθαρο πως οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το ρίσκο και δικαιώθηκαν.

Ο νεαρός διεθνής μεσοαμυντικός εξελίσσεται σε πρωτοκλασάτο στέλεχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, παίζοντας δίπλα στον Μάτιτς που ανήκει στην Τσέλσι και αυτό λέει πολλά.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα σε ότι αφορά τον «Μίλι» και το ενδεχόμενο να κάνει ένα μεγάλο ρεκόρ ο Σέρβος είναι κάτι παραπάνω από πιθανό. Ποιο θα είναι αυτό το ρεκόρ;

Τα χρήματα που μπορεί να εισπράξει η ομάδα του Πειραιά από ενδεχόμενη πώληση του 25χρονου αμυντικού μέσου. Το ρεκόρ αυτή τη στιγμή είναι στα «χέρια» του Μήτρογλου, από την πώληση του οποίου στη Φούλαμ μπήκαν στα ταμεία του Ολυμπιακού σχεδόν 16 εκ. ευρώ.

Ακολουθεί με κάποιες χιλιάδες ευρώ λιγότερα ο Νέρι Καστίγιο με τη μεταγραφή του στη Σαχτάρ Ντόνετσκ ενώ 15 εκ. ευρώ πήραν οι Πειραιώτες από την πώληση του Μανωλά.

Αυτή τη σεζόν ο Μιλιβόγεβιτς διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι όποια ομάδα θέλει να πάρει τον Σέρβο, θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Όταν λοιπόν τον περασμένο Αύγουστο ο Ολυμπιακός έλεγε όχι στα 10 εκ. ευρώ καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι με τις εμφανίσεις που κάνει ο Σέρβος, οι απαιτήσεις των «ερυθρόλευκων» είναι πολύ μεγαλύτερες.

Μόνο τυχαίες δεν είναι λοιπόν οι πληροφορίες από την πατρίδα του «Μίλι», για 15 εκ. ευρώ, ως «βάση συζήτησης» με τον Ολυμπιακό.

Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο Μιλιβόγεβιτς είναι στη μεταγραφική λίστα όχι ενός ή δύο συλλόγων αλλά πολύ περισσότερων. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι κερδισμένος της υπόθεσης μπορεί να είναι ο Ολυμπιακός (αλλά και ο ίδιος ο παίκτης) ειδικά από τη στιγμή που ενδιαφέρον για τον Λούκα, δείχνουν και ρώσικοι σύλλογοι.

Αν σ' όλα αυτά προσθέσει κάποιος το ότι ο Μιλιβόγεβιτς έχει έναν πολύ καλό μάνατζερ, τον Ραμαντάνι, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως εύκολα μπορεί να “σπάσει” το ρεκόρ που έχει ο Κώστας Μήτρογλου.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αν ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς, τότε είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να γίνει «μάχη» για την απόκτηση του τον Ιανουάριο.

Αρκετοί μάλιστα είναι αυτοί που εκτιμούν πως η Ζενίτ θα μπορούσε εύκολα να δώσει ακόμα και 20 εκ. ευρώ για να πάρει τον Μιλιβόγεβιτς, ως αντικαταστάτη του Βίτσελ, ο οποίος θα φορά από τον Γενάρη ή το καλοκαίρι τη φανέλα της Γιουβέντους.

Με βάση λοιπόν την εξέλιξη του διεθνούς άσου οφείλει να επισημάνει κάποιος ότι ο Ολυμπιακός έκανε μια εξαιρετική επιλογή αποκτώντας από την Άντερλεχτ έναν παίκτη που δεν είχε ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής. Οι Βέλγοι δεν εκτίμησαν τις δυνατότητες του Μιλιβόγεβιτς και σίγουρα βλέποντας την πρόοδο του Σέρβου θα έχουν να λένε για το μεγάλο λάθος που έκαναν με τον πρώην άσο της ομάδας τους.