Αίτημα αυτοεξαίρεσης λόγω… κουμπαριάς της εισηγήτριας για την εγκληματική οργάνωση

Η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης έχει «κολλήσει» εδώ και καιρό στο Συμβούλιο Εφετών και ο Κυριάκος Θωμαΐδης αποκάλυψε το λόγο. 

Η εισηγήτρια της υπόθεσης, Χριστίνα Ρωμέση, κατέθεσε αίτημα αυτοεξαίρεσης, καθώς τη συνδέει κουμπαριά με το δικηγόρο ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων για τέσσερα κακουργήματα....
 Η κ. Ρωμέση αρχικά κατέθεσε το σχετικό αίτημα στο Συμβούλιο Εφετών, που συνεδρίασε με άλλη σύνθεση και τελικά το απέρριψε καλώντας την να δικάσει κανονικά την υπόθεση ενεργώντας αμερόληπτα.

Η εισηγήτρια, ωστόσο, επέμεινε πως αν διατηρούσε τη θέση της στην υπόθεση θα υπήρχαν «σκιές» και προχώρησε σε νέο αίτημα, αυτή τη φορά στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να εξαιρεθεί και εκκρεμεί η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου.

Πάντως πληροφορίες του Κυριάκου Θωμαΐδη αναφέρουν πως το Συμβούλιο Εφετών θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη διαδικασία και να εκδώσει απόφαση για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης μέχρι τον Ιανουάριο, πιθανώς λαμβάνοντας υπόψη και τα νέα στοιχεία από τη μαρτυρία του Δημήτρη Αμαραντίδη.