Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να φτιάξει μαρίνα, πλωτή πισίνα και ενυδρείο στο Μακεδονία Παλλάς

Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να φτιάξει μαρίνα με πλωτή πισίνα και ενυδρείο, μπροστά στο Μακεδονία Παλλάς αποκάλυψε μιλώντας στο ΡΘ ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρης. Για το ζήτημα μάλιστα είχε χθες στην Αθήνα επαφές με το αρμόδιο υπουργείο, καθώς το έργο κολλάει στα νομικά γρανάζια....


Για το ζήτημα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε συνάντηση χθες με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, καθώς όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο, υπάρχει πρόβλημα με τη δημιουργία πλωτής πισίνας , εξαιτίας ενός βασιλικου διατάγματος που απαγορεύει κάτι τέτοιο και υφίσταται από το 1957. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπεραμύνθηκε των επενδυτικών σχεδίων Σαββίδη.


Το γραφείο Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη 

Αποδόμησε τη σημασία του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, τα οποία εγκαινιάζει το Σάββατο το Α.Τσίπρας. Έκανε λόγο για επικοινωνιακή κίνηση και ζήτησε εκ νέου την κατάργηση του ΥΜΑΘ.

«Αν τον έβλεπα τον Τσίπρα εδώ θα του έλεγα ?αφού κάνεις το γραφείο εδώ, τι το θες το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης?» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο ΡΘ.

Το λιμάνι και ο Α' Προβλήτας

Για τον Α' προβλήτα του λιμανιού ο Γ.Μπουτάρη κράτησε αποστάσεις από τις διαβεβαιώσεις πως θα εξαιρεθεί από την παραχώρηση και θα δοθεί στο δήμο. «Αν δεν δω την τελική υπογραφή δεν πιστεύω κανένα» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για βλακώδη κρατισμό.