Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Σε Καναδά και Νέα Ζηλανδία θέλουν να μεταναστεύσουν χιλιάδες Αμερικανοί λόγω Τραμπ

Η ανατροπή στις αμερικανικές εκλογές και η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε πανικό σε πολλούς συμπατριώτες του, οι οποίοι έσπευσαν να αναζητήσουν ακόμα και διεξόδους εκτός ΗΠΑ.

Ενδεικτικό είναι πως πολλοί Αμερικανοί ψάχνουν να φύγουν σε Νέα Ζηλανδία και Καναδά μετά την εκλογή Τραμπ, κάτι που αποτυπώθηκε στην αλματώδης αύξηση των αιτήσεων....
και των επισκέψεων από τις ΗΠΑ στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας μετανάστευσης της Νέας Ζηλανδίας, αλλά και του Καναδά....

Ενδεικτικό είναι πως στην πρώτη περίπτωση, αυτή της Νέας Ζηλανδίας περισσότεροι από 7.000 Αμερικανοί δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να μεταναστεύσουν στη Νέα Ζηλανδία, αριθμός διπλάσιος από αυτόν που καταγράφεται σε μηνιαία βάση. Σημειώνεται, επίσης, ότι η ιστοσελίδα New Zealand Now που περιέχει χρηστικές πληροφορίες για τη ζωή στη Νέα Ζηλανδία το τελευταίο 24ωρο δέχθηκε 70.500 επισκέψεις από τις ΗΠΑ, 69.000 περισσότερες, δηλαδή, από όσες δέχεται σε καθημερινή βάση.

Από την άλλη το site της υπηρεσίας μετανάστευσης του Καναδά είχε «πέσει» λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, όπως δήλωσε στο Reuters, εκπρόσωπος της υπηρεσίας, τεράστια αύξηση παρατηρήθηκε και στην παρόμοια ιστοσελίδα της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας.
Τις τελευταίες 24 ώρες η ιστοσελίδα δέχθηκε 56.300 επισκέψεις από τις ΗΠΑ ενώ μέχρι και πριν την εκλογή Τραμπ δεχόταν καθημερινά περίπου 2.300 επισκέψεις από Αμερικανούς κατά μέσο όρο.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.