Ανασχηματισμός δημοσίων σχέσεων!...

Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος   
Δεν ταιριάζει στο ύφος μου ο αναλυτικός (καταδηλωτικός) σχολιασμός ανασχηματισμών κυβερνήσεων. Και έτσι περιορίζομαι σε μια προδήλωση που χαρακτηρίζει το habitus (κατά Πιέρ Μπουρντιέ) αυτής της ανασχηματισμένης κυβερνητικής δομής στην Ελλάδα και σε μια σειρά αποφθεγματικών υποδηλώσεων, ως «μετασχολιασμός» βασισμένος στις σημερινές αναπαραστάσεις του Τύπου επ’ αυτής.
Ο ανασχηματισμός αυτός, λοιπόν, αποκρυσταλλώνει τις προδιαθέσεις δημοσίων σχέσεων, στη βάση των οποίων λειτουργεί και προσανατολίζεται το στενό κυβερνητικό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Είναι αυτές οι προδιαθέσεις δημοσίων σχέσεων που ενεργοποιούν πλέον τις κυβερνητικές πρακτικές, στάσεις και αντιλήψεις ως κανόνα κυβερνητικής συμπεριφοράς, χωρίς ωστόσο    να ρυθμίζονται συνειδητά από κάποιον κανόνα ή, αν προτιμάς, από συγκεκριμένα κριτήρια. Αυτό δεν βλέπω να αντιλαμβάνεται ο ......
σημερινός Τύπος.
Πρόσεξε, το κυβερνητικό habitus, αντανακλά ως σύνολο τις δομημένες εντυπώσεις για τον σχηματισμό πολιτικής ταυτότητας από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, ενσωματώνοντας τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες υπό τις οποίες αποκτήθηκαν από αυτόν – τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας. Άρα, ο ανασχηματισμός εκφράζει αυτό που θα αποκαλούσε ο Μπουρντιέ  «sens pratique» του Αλέξη Τσίπρα. Μια «πρακτική αίσθηση», η οποία χωρίς να έχει από πίσω της σοβαρή πολιτική στρουκτούρα, παράδοση, μεθοδολογική εκπαίδευση ή/και ιδεολογία, δεν μπορεί παρά να αφορά αποκλειστικά στις δημόσιες σχέσεις. Και σε κρίσιμο βαθμό αυτό οφείλεται στον τρόπο εισόδου του κ. Τσίπρα στην πολιτική καθώς και στη δραματικά  παραμορφωτική εμπειρία του με την τρόικα.  
Στις υποδηλώσεις τώρα, διαβάζοντας τα πρωτοσέλιδα:
- Επτά υπουργοί σε ειδική καταστολή!
- Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι το τελευταίο χαρτί του ανασχηματισμού – το κρυφό χαρτί.
- Έγινε καισαρική χωρίς τομή!
- Οι διάλογοι έκαψαν τον Φίλη και όχι οι ψαλμοί και οι εξάψαλμοι!
- Σχήμα σκιαμαχίας για εκλογές!
- Επανεκκίνηση της φημολογίας περί ύπαρξης κανονικής κυβέρνησης στην Αθήνα!
-Ανασχηματισμός χαμηλής πίεσης και θερμοκρασίας!
-Αφορίστηκε ο ήδη αφορισμένος!
- Ο Μανωλιός το άλλαξε σε Manos – ας ενημερωθεί ο Μπογιόπουλος!
- Είδες ο Κατρούγκαλος ! Και δεν του φαινότανε…
- Πού την είδες την (πολιτική) ουσία!
- Ο πρωτάρης δεν κάνει λάθη. Τα λάθη κάνουν τον πρωτάρη!
- Ανησυχεί ο Καραμανλής και αυτό είναι πράγματι ανησυχητικό για το reprofiling χρέους και κυβέρνησης! Αν δεν ανησυχούσε τότε δεν θα ερμηνεύαμε την έννοια της «τελευταίας ευκαιρίας» για τον Αλέξη, ως τον «τελευταίο πειρασμό» του πολιτικού μας συστήματος!    
- Για να αντιμετωπιστεί η φθίνουσα δημοτικότητα του κ. Τσίπρα δεν αρκεί ο ανασχηματισμός, πρέπει να επαναλειτουργήσει κανονικά το Mega - να επανιδρυθεί - ως «Tera-channel» αυτή τη φορά, με τις προδιαγραφές που γεννήθηκε! Αυτό θα ήταν ένα αυθεντικό πρότυπο ανασχηματισμού στο γενικό μοντέλο διακυβέρνησης και κυβερνησιμότητας της χώρας!