Αστυνομία για τη βόμβα σε Κουτσοκούμνη: «Όλα ανοιχτά για τα κίνητρα της ενέργειας»

Η επίθεση εναντίον του -διορισμένου από τη FIFA και την UEFA- διοικητή (και) του ελληνικού ποδοσφαίρου επιβεβαιώνει τη διαρκή δράση εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

Τα κίνητρα της μαφιόζικης ενέργειας διερευνώνται από τις αρχές, που δεν αποκλείουν κανένα σενάριο....


Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε σε επικοινωνία με τον κ. Κουτσοκούμνη. Σε αυτό το στάδιο, λόγω του ότι είμαστε στην αρχή των εξετάσεων, διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα. Η Αστυνομία εξετάζει την υπόθεση με προσοχή λόγω της σοβαρότητάς της. Ανακριτική ομάδα επελήφθη ήδη του θέματος με τη λήψη καταθέσεων και έρευνες στην ευρύτερη περιοχή. Το συμβάν έγινε στο κέντρο της πόλης και πιθανόν να υπάρξει πληροφορία ή μαρτυρία από οποιονδήποτε που να βοηθά τις έρευνες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικό να υπάρχουν τάχιστα αυτά τα στοιχεία και η περιγραφή προσώπου ή προσώπων ώστε να προχωρήσει η Αστυνομία στην αξιολόγηση των δεδομένων. Πρόκειται για έκρηξη που φαίνεται να οφείλεται, σύμφωνα με τις έρευνες και τις εκτιμήσεις των πυροτεχνουργών, στην πυροδότηση αυτοσχέδιας βόμβας με εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος.

Σίγουρα υπάρχουν και κάποιες άλλες επισημάνσεις και ενδείξεις από την εξέταση της σκηνής που σίγουρα ενδιαφέρουν τους ανακριτές και τους ειδικούς ώστε να έχουν εικόνα ως προς τον μηχανισμό. Δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο όσον αφορά τα κίνητρα. Σε αυτό το στάδιο δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτε. Όλα τα ενδεχόμενα διερευνώνται. Στην πορεία, όταν ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα, θα έχουμε καλύτερη εικόνα για να πούμε αν υπάρχει συγκεκριμένη κατεύθυνση στις έρευνες».