Ώρα αποφάσεων στον Παναθηναϊκό

Μια δύσκολη μέρα ξημέρωσε στον Παναθηναϊκό. Ίσως ακόμη δυσκολότερη κι από τη χθεσινή της βαριάς ήττας από τον Ολυμπιακό και των λαϊκών δικαστηρίων που ακολούθησαν στο Κορωπί, καθώς οι αποφάσεις που θα ληφθούν είναι ιδιαίτερα κρίσιμες το μέλλον…

Εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη κορυφής στις τάξεις της ΠΑΕ....
, πιθανότατα παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου, με παρόντες τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Αντρέα Στραματσόνι. Πέρα από τα αίτια της αγωνιστικής καθίζησης της ομάδας τις τελευταίες εβδομάδες, είναι πολύ πιθανό να αναζητηθούν και δραστικές λύσεις.

Αν και τη συγκεκριμένη στιγμή δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση, η θέση του Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο είναι εξαιρετικά επισφαλής. Πέρα από τις ευθύνες που έχει ο Ιταλός προπονητής για την εικόνα της ομάδας και τις επιλογές του στο ντέρμπι κι όχι μόνο, «χρεώνεται» και την πνευματική ανετοιμότητα που έδειξαν οι παίκτες του για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, δίχως να παραγνωρίζει-φυσικά-κανείς τις ευθύνες και των ίδιων των ποδοσφαιριστών που ήταν… αλλού. Άλλωστε, σύμφωνα με την «Πράσινη» υπάρχει σκέψη για επιβολή προστίμου στους παίκτες, καθώς δεν έχουν συμμορφωθεί παρά τις συνεχείς συστάσεις.

Τη θέση του «Στράμα» επιβαρύνει περαιτέρω η απαίτηση των οπαδών χθες στο Κορωπί να απολυθεί και να πάρει τη θέση του κάποιος που θα κάνει τους παίκτες να νιώσουν σε ποια ομάδα αγωνίζονται. Ήδη, μάλιστα, έχει αρχίσει η διαδοχολογία με τα ονόματα των Μαρίνου Ουζουνίδη και Γιώργου Δώνη στο προσκήνιο. Δύο ανθρώπων, δηλαδή, που πέρα από καλό προπονητικό έργο, έχουν και δεσμούς με το σύλλογο τον οποίο υπηρέτησαν ως ποδοσφαιριστές. Σημειώνεται πως ο μεν Ουζουνίδης, που είχε φτάσει κοντά στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι αλλά τελικά απολύθηκε και από τον Πανιώνιο, είναι ελεύθερος, ο δε Δώνης δεσμεύεται με συμβόλαιο (και μάλιστα υψηλό) από τη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.