Τα 9,1 εκατ.ευρώ που «χωρίζουν» Cosmote και Μπάμπη Βωβό

Ενοίκια ύψους 9,1 εκατ.ευρώ από την Cosmote ζητά η “Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Εταιρεία”, ως αποτέλεσμα της αντιδικίας των δύο εταιρειών με αντικείμενο παλαιότερη σύμβαση εμπορικής μίσθωσης.

Η Cosmote επί σειρά ετών ήταν ένας από τους μεγαλύτερους μισθωτές ακινήτων της “Μπάμπης Βωβός” που έχει αναπτύξει γραφειακά συγκροτήματα και καταστήματα σε ορισμένους από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, με επίκεντρο τη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι....
Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία έχει μεταστεγάσει σημαντικό αριθμό εργαζομένων της σε άλλα κτίρια, κυρίως στο Karela Office Park στην Παιανία, ιδιοκτησίας Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ.


Το καλοκαίρι του 2012, πάνω από 2.600 υπάλληλοι του ΟΤΕ και της Cosmote που μέχρι τότε εργάζονταν σε εννέα διαφορετικές εγκαταστάσεις, μεταφέρθηκαν στο νέο συγκρότημα του ομίλου στην Παιανία, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η διοίκηση για να επιτευχθεί βελτιωμένη λειτουργικότητα και μειωμένα έξοδα διαχείρισης.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΤΕ και η Cosmote είχαν προχωρήσει σε καταγγελίες ορισμένων συμβάσεων εμπορικής μίσθωσης, με τη Μπάμπης Βωβός να αντιδρά και να κινείται δικαστικά.

Όπως αναφέρεται στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου ΟΤΕ της 30 Σεπτεμβριου 2016, η "Μπάμπης Βωβός Δ.Τ.Α.Ε." με αγωγή της σε βάρος της Cosmote ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ζητά να αναγνωρισθεί ως άκυρη η από 31 Μαΐου 2012 καταγγελία της Cosmote που αφορά την μεταξύ τους σύμβαση εμπορικής μίσθωσης.

Μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, εκδόθηκε οριστική απόφαση, η οποία δέχτηκε την αγωγή και αναγνώρισε ως άκυρη την παραπάνω καταγγελία. Ωστόσο, η Cosmote άσκησε έφεση κατά της απόφασης αυτής, η οποία προσδιορίσθηκε για τη δικάσιμο της 21ης Μαρτίου 2017.

Όμως τον περασμένο Σεπτέμβριο (20/9), η Μπάμπης Βωβός Δ.Τ.Α.Ε. ζήτησε να της καταβληθούν τα οφειλόμενα μισθώματα, συνολικού ύψους 9,1 εκατ.ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, πριν από ένα μήνα, την 24η Οκτωβρίου 2016, επιδόθηκε στην Cosmote διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία εκδόθηκε μετά από αίτηση της Μπάμπης Βωβός, με την οποία υποχρεούται η Cosmote να καταβάλει συνολικό ποσό ύψους ευρώ 4,1 εκατ.ευρώ.

Κατά της διαταγής πληρωμής, η Cosmote άσκησε ανακοπή και αίτηση αναστολής. Εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που αναστέλλει προσωρινά την εκτέλεση της διαταγής πληρωμής μέχρι την συζήτηση της αίτησης (αναστολής) που είναι προγραμματισμένη για τις 25 Ιανουαρίου 2017.