Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

61 εκατ. ευρώ σε έργα συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων

Έργα συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων που θα γίνουν σε δώδεκα περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ, με κονδύλια ύψους 61,3 εκατομμυρίων ευρώ. Τη χρηματοδότηση των έργων αυτών που αφορούν οικισμούς, με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας...
, ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησής τους είναι το τέλος του 2023.

«Προχωράμε στην υλοποίηση της απόφασής μας να αποκτήσει η Κεντρική Μακεδονία ένα σύγχρονο δίκτυο συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων και επομένως να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής για περισσότερους από 50.000 συμπολίτες μας. Ανάλογη βελτίωση θα επιτευχθεί και για το περιβάλλον, με το δραστικό πλέον περιορισμό της ρύπανσης στα επιφανειακά ύδατα, στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα και στις ακτές κολύμβησης» πρόσθεσε και κάλεσε τους φορείς υλοποίησης των έργων να προχωρήσουν άμεσα στην αξιοποίηση των κονδυλίων.


Ειδικότερα, θα χρηματοδοτηθούν, η κατασκευή της αποχέτευσης Πέλλας - Νέας Πέλλας, το αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων και ΕΕΛ οικισμού Αριδαίας, τα δίκτυα αποχέτευσης, αντλιοστασίων, καταθλιπτικών αγωγών και ΕΕΛ των οικισμών Σταυρού και Βρασνών του δήμου Βόλβης, έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης υγρών αποβλήτων της υδρογεωλογικής λεκάνης Ανθεμούντα, έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στους οικισμούς Κοπανού, Επισκοπής, Αγγελοχωρίου και Πολυπλατάνου του διευρυμένου δήμου Νάουσας, έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Πολυγύρου - Καλυβών του δήμου Πολυγύρου και έργα συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων Χαλκηδόνας και Αδένδρου του δήμου Χαλκηδόνας.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.