«Ύποπτα» 50 εκατ. ευρώ εντόπισε το ΚΕΦΟΜΕΠ σε λογαριασμούς του Στ. Ψυχάρη

Το ποσό των 50 εκατομμύρια ευρώ περίπου εντόπισε ως αδικαιολόγητο το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) στον φορολογικό έλεγχο που έκανε στον Σταύρο Ψυχάρη. Ο φορολογικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε μετά από εισαγγελική παραγγελία ολοκληρώθηκε χθες και οι εξηγήσεις του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ κρίθηκαν ανεπαρκείς....


Το επόμενο στάδιο που ακολουθεί είναι η άσκηση ποινικής δίωξης στον Σταύρο Ψυχάρη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κοινώς για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


Υπήρχαν οι πληροφορίες, να υπενθυμίσουμε, ότι ο Σταύρος Ψυχάρης δεν είχε υποβάλει..

«πόθεν έσχες» επί εννέα έτη, από το 2000 μέχρι και το 2008, την εποχή δηλαδή που έλαβε δάνειο από την Alpha Bank.

Για το συγκεκριμένο δάνειο, ύψους περίπου 57 εκατ. ευρώ, του ασκήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος, μετά από παραγγελία του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Π. Αθανασίου.

Η υπόθεση αφορούσε προσωπικά δάνεια που έλαβε ο εκδότης χωρίς να προκύπτουν επαρκείς εγγυήσεις. Ως φυσικοί αυτουργοί ελέγχονται τα στελέχη των τραπεζών, τα οποία ως μέλη επιτροπών ενέκριναν τη χορήγηση των συγκεκριμένων δανείων.

Επίσης, ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ κατηγορείται και για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κατ’ εξακολούθηση, μετά από ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του σε βαθμό πλημμελήματος - αφορά τα «πόθεν έσχες» για τα έτη 2011-2015 (οικονομικά έτη 2010-2014).

ΠΗΓΗ: zoornalistas.blogspot.gr