Σε πόσους μήνες και σε ποιον δήμο θα ξεκινήσουν τα έργα της Γραμμής 4 του Μετρό

Πλήθος δημοσιευμάτων έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σχετικά με το πότε και πώς θα ξεκινήσουν τα έργα για την γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, που αναμένουν πώς και πώς οι χιλιάδες κάτοικοι των περιοχών που στερούνται σταθερής τροχιάς συγκοινωνίες.

Σύμφωνα πάντως με νεώτερες δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης,αναμένεται εντός του πρώτου πεντάμηνου του 2017.....
να δημοπρατηθεί το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του μετρό, η οποία θα ξεκινάει από το άλσος Βεΐκου, στο Γαλάτσι, θα διαπερνά το δήμο Γαλατσίου, την Κυψέλη, θα φτάνει στο κέντρο και θα ανεβαίνει στην Καισαριανή, στο Γουδή και μέχρι την Κηφισιά.


Να σημειωθεί πάντως ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου (αναγκαία προϋπόθεση για την προκήρυξή του) που είναι συνολικού προϋπολογισμού 3,5 δισ. ευρώ, με το πρώτο τμήμα του να χρειάζεται περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

Ακόμη, σε δηλώσεις κατά την επίσκεψη του υπουργού στην Καλαμάτα μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, ο υπουργός Υποδομών είπε πως ο αυτοκινητόδρομος Μορέας (Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα) θα ολοκληρωθεί εντός Δεκεμβρίου και θα εγκαινιαστεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ακόμη, υποσχέθηκε πως με την ολοκλήρωση των αυτοκινητόδρομων θα τεθεί σε εφαρμογή αναλογικό σύστημα πληρωμής διοδίων.