Το 44% της «Σουρωτή» έχει αποκτήσει ο Ιβάν Σαββίδης

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Όμιλος επιχειρήσεων του Ιβαν Σαββίδη έχει εξασφαλίσει ποσοστό μετοχών στην "Σουρωτή", που υπερβαίνει το 44%. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη ο ομογενής επιχειρηματίες έχει στείλει επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο της "Σουρωτής" ζητώντας να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, καθώς και να αλλάξει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας....
Επόμενο σημαντικό βήμα που θα το αποφασίσει η γενική συνέλευση των μετόχων θα είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της "Σουρωτής" για να προχωρήσει το επιχειρηματικό πλάνο του κ. Σαββίδη.

Αδιευκρίνιστή μέχρι στιγμής παραμένει η στάση που πρόκειται να κρατήσει η Coca -Cola HBC η οποία φέρεται να ελέγχει  το 20% περίπου της "Σουρωτής". Ο ίδιος πάντως ο Ιβάν Σαββίδης πριν λίγες ημέρες δήλωσε πεπεισμένος, ότι θα αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών, το 51%, στην Σουρωτή  και θα κάνει «μια πρόταση» προς την «Coca Cola », διευκρινίζοντας, ότι ο ίδιος είναι ένας επιχειρηματίας «κοινωνικά προσανατολισμένος», με σεβασμό στις παραδόσεις και στις θέσεις εργασίας κι όχι στην απόκτηση κέρδους «ανεξαρτήτως τιμήματος» και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί η οποιαδήποτε συνεργασία.


Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί πως ανοιχτή δημόσια διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των 702.472 μετοχών, που κατέχει στην εταιρεία "Σουρωτή ΑΕ", πρόκειται να ενεργοποιήσει ο τοπικός Αγροτικός Συνεταιρισμός, κάτοχος ποσοστού περίπου 4,5% της εταιρείας και εκ των θεσμικών μετόχων.