Ο Τραμπ πληρώνει 25 εκατ. σε φοιτητές του -Κατηγορείται ότι τους εξαπάτησε

Μία υπόθεση «πονοκέφαλο» που προβλημάτισε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας κατάφερε να κλείσει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λίγους μήνες πριν αναλάβει και επίσημα πλέον τα καθήκοντά του στον Λευκό Οίκο.

Ο μεγιστάνας κατηγορούνταν ότι είχε εξαπατήσει χιλιάδες φοιτητές που είχαν γραφτεί στο Πανεπιστήμιο ....
Τραμπ καθώς υπόσχονταν ότι οι καθηγητές που είχε επιλέξει ο ίδιος θα τους μάθαιναν επιχειρηματικά μυστικά για αγοραπωλησίες ακινήτων.

Το κόστος φοίτησης στο πανεπιστήμιο του ανέρχονταν στα 35.000 δολάρια και έτσι πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ο Τραμπ έβγαλε εκατομμύρια δίνοντας ψευδείς υποσχέσεις.

Επειτα από τρεις συνολικά μηνύσεις δύο στην Καλιφόρνια και μία στη Νέα Υόρκης ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ προχώρησε σε εξωδικαστικό διακανονισμό για να πληρώσει 25 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις. .

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, Έρικ Σνάιντερμαν, έκανε λόγο για «εντυπωσιακή» αλλαγή θέσης από το στρατόπεδο Τραμπ και μία «μεγάλη νίκη για τα περισσότερα από 6.000 θύματα του πανεπιστημίου-απάτη».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ μας πολέμησε σε κάθε βήμα, καταθέτοντας αβάσιμες κατηγορίες, άσκοπες εφέσεις και αρνούμενος να δεχτεί διακανονισμό ακόμα και για μεσαία ποσά αποζημιώσεων για τα θύματα του κάλπικου πανεπιστημίου του», τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Τραμπ κατηγόρησε τον αρμόδιο δικαστή στην Καλιφόρνια ότι προχωρά με την εκδίκαση επειδή οι γονείς του προέρχονταν από τη Λατινική Αμερική, συνδέοντας την καταγωγή του με το γεγονός ότι πρότεινε να υψώσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.