“Καλύτερα να πουλούσε … μπρελόκ”!!! Ούτε σε 132 χρόνια δεν θα μπορούσε να αποπληρώσει η ΝΔ τα δάνεια.

Συγκλονιστική και ειλικρινής η απάντηση του πρώην Γενικού Διευθυντή της ΝΔ στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Αναγκάστηκαν να παίρνουν θαλασσοδάνεια και να χρωστάει σήμερα η ΝΔ πάνω από 200 εκατ. ευρώ γιατί δεν μπορούσαν να πουλάνε μπρελόκ … Όπως ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππας, ακόμα και αν η ΝΔ έδινε το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης που δικαιούται (1,7 εκατ. ευρώ)....
, δεν θα μπορούσε να αποπληρώσει τα δάνειά της, που ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ, ούτε σε 132 χρόνια ενώ αν δίνει το 60% της τακτικής χρηματοδότησης, όπως προβλέπει η νομοθεσία, χρειάζονται 247 περίπου χρόνια για να απολπληρώσει τα δάνειά της (!).

Ακόμα και πριν την κρίση και πριν την κατάρρευση των εκλογικών ποσοστών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα δάνεια που είχαν ήταν κοντά στα 200 εκατ. ευρώ για το καθένα ενώ τα έσοδα της τάξης των 15-20 εκατ. ευρώ για το κάθε κόμμα, δηλαδή ο δανεισμός τους ήταν 10πλάσιος από τα έσοδα. Ως εκ τούτου, η ΤτΕ στο Πόρισμά της διαπιστώνει ότι το έτος 2010 ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, και η κατάσταση αυτή ήταν γνωστή σε όλες τις τράπεζες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΝΔ από το 2011 δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ! Ο Θ. Σκορδάς ανέφερε ότι μέχρι τη λήξη της θητείας του, το 2012 ηταν απολύτως εξυπηρετούμενα τα δάνεια της ΝΔ και αρκέστηκε να δηλώσει ότι τις εποχές που δίνοντας («απολύτως διαφανώς») τα δάνεια, ήταν γνωστά σε όλους ενώ προκάλεσε αίσθηση η αναφορά του ότι αν πουλούσε… μπρελόκ, όπως κάνουν τα κόμματα σε άλλες χώρες, δεν θα αναγκαζόταν να πάρει θαλασσοδάνεια!