Σκληραίνει ο «πόλεμος» κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις τηλεοπτικές άδειες μετά την εμπλοκή στο ΣτΕ (video)

Διαστάσεις πολέμου ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Ν.Δ. προσλαμβάνει η ματαίωση τηςδιάσκεψης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία θα κρίνει τη συνταγματικότητα του νόμου Παπά.
Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου αποφάσισε να ματαιώσει τη διάσκεψη....
, λόγω του κλίματος που έχει διαμορφωθεί, ανακοινώνοντας τα εξής :
«Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».
Ακολούθησαν διαρροές και ανεπίσημες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, μερίδα δικαστών ενοχλήθηκε από την εισαγωγική τοποθέτηση του Προέδρου Ν.Σακελλαρίου, για την κρισιμότητα της υπόθεσης αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες και τον κατηγόρησε ότι «προσπαθεί να προκαταλάβει την κρίση τους».
Λίγο αργότερα η  Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανακοίνωσε :
«Σύμφωνα με την από 30-9-2016 ανακοίνωση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο μόνος λόγος για τον οποίο ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα διάσκεψη της Ολομέλειας του Δικαστηρίου επί των υποθέσεων για τις τηλεοπτικές άδειες είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομέλειας για τα θέματα αυτά.
Επομένως, όσα αντίθετα αναφέρονται στον τύπο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Η αντίδραση της κυβέρνησης
Κυβερνητικές πηγές, αναφορικά με την αναβολή εκδίκασης της συνταγματικότητας του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αναφέρουν:«Η διαγωνιστική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά και ταχύτατα, δεδομένου ότι όλες οι μέχρι τώρα αποφάσεις του ΣτΕ επί των ασφαλιστικών μέτρων ήταν απορριπτικές».
Οι ίδιες πηγές, αναφερόμενες στο κλίμα πιέσεων που περιγράφεται στη σημερινή ανακοίνωση του ΣτΕ, συμπληρώνουν:«Και στην περίπτωση της εκδίκασης της συνταγματικότητας του νόμου, πρέπει να αφεθεί το ανώτατο δικαστήριο να αποφασίσει ανεπηρέαστο».
Η αντιπαράθεση Μαξίμου – Κουμουτσάκου
«Η αδιανόητη αυτή δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, επιχειρεί ευθέως να αμφισβητήσει την ικανότητα της Δικαιοσύνης και μάλιστα ενός ανώτατου Δικαστηρίου, όπως το ΣτΕ, να απονείμει δικαιοσύνηστοχοποιώντας μια δικαστική λειτουργία και μια συγκεκριμένη διαδικασία ως «σκοτεινή», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μαξίμου με αφορμή τις δηλώσεις Κουμουτσάκου που υποστήριζε πως η υπόθεση «τηλεοπτικές άδειες» έγινε ακόμα σκοτεινότερη:
«Μετά τους ισχυρισμούς του νομικού συμβούλου υποψήφιων διεκδικητών τηλεοπτικής άδειας, καθώς και μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η υπόθεση «τηλεοπτικές άδειες» έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη»
Οι δηλώσεις του Νίκου Παππά
Με τη σειρά του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εξαπέλυσε νέα επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά «ντροπή και αίσχος για όσους επιχείρησαν να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς».
«Η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς επέλεξε να διασυρθεί και να συρθεί πίσω από καθόλου έννομα συμφέροντα όσων νόμιζαν πως, η αεροπειρατεία των συχνοτήτων θα συνεχίζονταν για πάντα. Είναι επίσης ντροπή, είναι αίσχος για όσους ανεπιτυχώς επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς, για να διαφυλάξουν τα ειδικά και ιδιαίτερα συμφέροντα τους.
Οι πολίτες πλέον, γνωρίζουν πως, κάποια δελτία ειδήσεων δεν είναι δελτία για την ενημέρωση τους, είναι δελτία για την υπεράσπιση των συμφερόντων συγκεκριμένωνιδιοκτησιών, η λάσπη όμως, επιστρέφει πάρα πολύ γρήγορα πίσω σε αυτούς που την εκτοξεύουν. Μια μεγάλη τομή μια μεγάλη μεταρρύθμιση ολοκληρώνεται. Ας το καταλάβουν. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Το νέο τηλεοπτικό τοπίο σε λίγες μέρες θα είναι πραγματικότητα. 
Πόσα εισέπραξαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών; Μηδέν»