Ποιος είναι ο πρώτος άνθρωπος που απέλυσε ο Steve Jobs – Τι κάνει τώρα

Ο Michael Geary ήταν προγραμματιστής στην Silicon Valley πριν καν ο κόσμος την ονομάσει Silicon Valley και σίγουρα έχει να πει πολλά και ενδιαφέροντα να διηγηθεί. Μία από τις ιστορίες που του αρέσει να λέει είναι πως τον απέλυσε ο Steve Jobs. Για την ακρίβεια ήταν ο πρώτος άνθρωπος που απέλυσε η Apple και πιο συγκεκριμένα πριν καν γίνει Apple....
 

"Έμοιαζα με hippie όταν συνάντησα τον Jobs και σίγουρα... μύριζα σαν hippie", θυμάται ο Geary μιλώντας στον Business Insider. 


Τότε ήταν που ο Jobs του είπε για την Apple και μάλιστα του αποκάλυψε πως το φαγωμένο μήλο στο σήμα της εταιρείας προέκυψε από την λέξη "byte" που είναι μονάδα χωρητικότητας στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά ομόηχα σημαίνει και δάγκωμα (bite). 

"Ο Jobs με τον Woz εργάζονταν στο γκαράζ του σπιτιού τους τον Apple 1" και ο Jobs στην πρώτη τους αυτή συνάντηση είχε αναφέρει στον Geary ότι "χρειάζονταν κάποιον προγραμματιστή για τα μικροτσίπ 6502 ώστε να "μεταφράσει" την γλώσσα των μικροτσίπ σε κώδικα. 

Τα 6502 ήταν ότι νεότερο τότε, πολύ μικρότερα από τους επεξεργαστές που χρησιμοποιούταν μέχρι τότε. 


Ο Geary, δέχτηκε την δουλειά, χωρίς όμως να έχει εμπειρία πάνω στα μικροτσίπ. Έγραψε τον κώδικα όμως όταν τον έδειξε στον Jobs αυτός δυσαρεστήθηκε από το αποτέλεσμα. Του είπε πως δεν ήταν αυτό που ζητούσε και πως δεν ήξερε να γράψει τον κώδικα που του είχε αναθέσει. 

Έτσι κάπως ο Jobs έβαλε τέλος στην συνεργασία τους πριν καν αυτή αρχίσει. 


Ο Geary, όπως αναφέρει, το έφερε βαρέως, αποφάσισε να γράψει τον κώδικα όπως τον ήθελε ο Jobs όμως όταν πήγε να του τον δώσει, διαπίστωσε πως η Apple ήταν το... γκαράζ τους σπιτιού του Jobs. 

"Δεν χτύπησα καν το κουδούνι, ήμουν σίγουρος ότι δεν θα τα καταφέρουν", λέει τώρα ο Geary, ξέροντας πως είχε πέσει πολύ έξω στις εκτιμήσεις του. 

Με τον Jobs δεν συναντήθηκαν ποτέ ξανά, παρά μόνο τυχαία σε ένα εστιατόριο την περίοδο που ο Jobs ήταν άρρωστος. Δεν του μίλησε, ενώ λίγο καιρό μετά ο Jobs πέθανε. Τώρα ο Geary δηλώνει μετανιωμένος που δεν σταμάτησε τότε, σε εκείνο το εστιατόριο να πει ένα "γεια" στον παρολίγο συνεργάτη του σε ένα πρότζεκτ που θα του άλλαζε τη ζωή. 

Σήμερα ο Geary ζει ακόμα στην Silicon Valley και συνεχίζει να εργάζεται ως προγραμματιστής. 

Πηγή: Newmoney.gr