Λουκέτο στο εργοστάσιο της Pepsico- ΗΒΗ στα Οινόφυτα

Tην απόφασή της να σταματήσει την παραγωγή αναψυκτικών στην χώρα μας ανακοίνωσε πριν από λίγο η  Pepsico, η οποία βάζει «λουκέτο» στο εργοστάσιο παραγωγής αναψυκτικών που διατηρεί στα Οινόφυτα Βοιωτίας

Σύμφωνα με τον διευθυντή Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων της PepsiCo, κ. Christophe Guille....
, «Η PepsiCo-ΗΒΗ μεταβαίνει σε ένα νέο μοντέλο εφοδιασμού των αναψυκτικών της, με άμεση ισχύ, σε συνέχεια της απόφασής της να διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου των Οινοφύτων». Επίσης στην σχετική ανακοίνωση ο ίδιος υπογραμμίζει πως «καμία άλλη δραστηριότητα της PepsiCo στην Ελλάδα δεν επηρεάζεται από τις σημερινές αλλαγές στον κλάδο των αναψυκτικών.»


Ακόμη, η εταιρεία δεσμεύεται να υποστηρίξει τους εργαζόμενους του εργοστασίου στα επόμενα  επαγγελματικά τους βήματα. «Είναι σημαντικό ότι για τους περισσότερους έχουμε εντοπίσει θέση εργασίας είτε σε συνεργαζόμενες εταιρίες είτε μέσα στην PepsiCo. Παράλληλα, προσφέρουμε σημαντική οικονομική στήριξη μέσω ενός ελκυστικού προγράμματος εθελουσίας εξόδου στους εργαζόμενους των οποίων η θέση εργασίας επηρεάζεται και αποχωρούν από την PepsiCo. Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής μετάβασης για όσους ακόμη δεν έχει εντοπιστεί νέα θέση εργασίας» αναφέρει ο κ. Guille.  Αναλυτικότερα, ττο εργοστάσιο των Οινοφύτων απασχολούσε 65 άτομα, εκ των οποίων τα 51 έχουν απορροφηθεί σε άλλες θέσεις εργασίας του ομίλου. Για τα υπόλοιπα 14 άτομα θα εφαρμοσθεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Η παραγωγή των χυμών αλλά και των snacks  από την Tasty Foods  θα συνεχισθεί κανονικά στη χώρα μας ενώ τα αναψυκτικά του Ομίλου για την ελληνική αγορά θα εισάγονται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.