Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για το μέλλον του MEGA

Εξελίξεις στο κανάλι της Μεσογείων και για ακόμα μία φορά το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού και των εκατοντάδων εργαζομένων του είναι στα χέρια των μετόχων και των πιστωτριών τραπεζών.

Έως τώρα στους λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ...
έχουν συγκεντρωθεί και συνεχίζουν να είναι δεσμευμένα από τις τράπεζες 29 περίπου εκατομμύρια ευρώ, αλλά μετά από επαφές που έγιναν αποφασίστηκε η εκταμίευση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να καλυφθούν ορισμένες από τις τρέχουσες ανάγκες, όπως η μισθοδοσία των εργαζομένων.

Βέβαια αυτό το ποσό θα καλύψει τη μισθοδοσία δύο περίπου μηνών, αλλά με αυτό είναι εμφανές ότι υπάρχει καινούργιος κύκλος επαφών των τραπεζών με τους μετόχους, αλλά και με νέους επενδυτές, καθώς οι πιστώτριες τράπεζες δεν θέλουν να αφήσουν  την εταιρεία να «σβήσει».

Άλλωστε, λέγεται ότι μετά τις εξελίξεις για τις τηλεοπτικές άδειες έχει ξεκινήσει κύκλος επαφών και με τον Ιβάν Σαββίδη που θέλει να δραστηριοποιηθεί στο τηλεοπτικό τοπίο, παρά το ότι ο διαγωνισμός στον οποίο συμμετείχε κρίθηκε αντισυνταγματικός. Και το κανάλι της Μεσογείων που συνεχίζει να σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις παρά την έλλειψη live προγράμματός του αποδεικνύει τη δυναμική του.

Τόσο οι πιστώτριες τράπεζες λοιπόν, όσο κι οι μέτοχοί του δίνουν προς το παρόν μία «ανάσα» στον τηλεοπτικό σταθμό για να δουν τις εξελίξεις και να αποφασίσουν αν το MEGA θα μπει ξανά στο «παιχνίδι» και με ποιους επικεφαλής. Γιατί είναι σίγουρο πως αν οι εξελίξεις είναι θετικές για το κανάλι της Μεσογείων και τους εργαζομένους του θα λειτουργήσει με νέα μετοχική σύνθεση καθώς τους παλαιούς μετόχους πλέον τους χωρίζουν πολλά…!
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.