Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Η Johnson & Johnson θα καταβάλει 70 εκατομμύρια δολάρια σε γυναίκα που εμφάνισε καρκίνο των ωοθηκών

Μια γυναίκα από την Καλιφόρνια ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει καρκίνο μετά από πολύχρονη χρήση ταλκ για μωρά της Johnson & Johnson.

Δικαστήριο στην πόλη του Saint Louis (στο Μισουρι) των ΗΠΑ αποφάσισε την Πέμπτη να επικυρώσει την απαίτηση αποζημίωσης μεγαλύτερης των 70 εκατομμυρίων δολαρίων που κατέθεσε....
μια γυναίκα από την Καλιφόρνια, η οποία ισχυρίζεται ότι εμφάνισε καρκίνο μετά από πολύχρονη χρήση της πούδρας για μωρά της Johnson & Johnson, αναφέρει το AP.

Το δικαστήριο κήρυξε περαιωθείσα την διαδικασία της δίκης που ξεκίνησε στις 26 Σεπτεμβρίου μετά την κατάθεση της αίτησης της Deborah Giannecchini, η οποία είχε διαγνωστεί με καρκίνο των ωοθηκών το 2012. Η γυναίκα κατηγορεί την Johnson & Johnson για «πλημμελή συμπεριφορά» στην κατασκευή και εμπορία των πουδρών της για μωρά.  Ο Jim Onder, ο δικηγόρος της ενάγουσας, επιδοκίμασε την απόφαση και δήλωσε στο AP, ότι η απόφαση «επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ανάγκη ώστε η Johnson & Johnson να προειδοποιεί για τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών που σχετίζεται με την χρήση του προϊόντος της».

Από την πλευρά της, η εταιρεία δήλωσε ότι «συμπάσχει βαθιά με τις γυναίκες που πλήττονται από τον καρκίνο των ωοθηκών και τις οικογένειές τους», αλλά θα εφεσιβάλει την απόφαση, διότι οι επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν την ασφάλεια των προϊόντων τους, σύμφωνα με μια δήλωση από την Carol Goodrich, εκπροσώπου της Johnson & Johnson.

Περίπου 2.000 αγωγές

Η εταιρεία αντιμετωπίζει ήδη περίπου 2.000 παρόμοιες αγωγές που την κατηγορούν ότι δεν προειδοποιεί επαρκώς τους καταναλωτές για τους κινδύνους του καρκίνου που αφορούν τα προϊόντα της με βάση το ταλκ.

•    Τον Μάιο, η εταιρεία υποχρεώθηκε να πληρώσει 55 εκατομμύρια δολάρια σε μια γυναίκα η οποία ότι η χρήση των προϊόντων ταλκ για την γυναικεία υγιεινή της προκάλεσε καρκίνο των ωοθηκών.

•    Τον Φεβρουάριο, μια άλλη απόφαση ανάγκασε την εταιρεία να καταβάλει αποζημίωση ύψους 72 εκατομμυρίων δολαρίων στους συγγενείς μιας γυναίκας από την πολιτεία της Αλαμπάμα των ΗΠΑ η οποία πέθανε τον Οκτώβριο του 2015 από καρκίνο των ωοθηκών σε ηλικία 62 ετών. Οι συγγενείς της ισχυρίστηκαν ότι η γυναίκα αυτή είχε εμφανίσει την ασθένεια μετά τη χρήση αρκετών προϊόντων και ταλκ της Johnson & Johnson για 35 χρόνια. Και οι δύο αποφάσεις εκδόθηκαν στην πολιτεία του Saint Louis.

•    Από την άλλη πλευρά, δύο αγωγές στο New Jersey απορρίφθηκαν αφού κάποιος δικαστής δεν βρήκε τα στοιχεία της σύνδεσης του καρκίνου των ωοθηκών με τη χρήση προϊόντων ταλκ.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.