Στο κοινοβούλιο το σκάνδαλο με τις μίζες! Σίρερ: “Γίναμε περίγελος”

Στο αγγλικό κοινοβούλιο θα εξεταστεί το μεγάλο σκάνδαλο, που συγκλονίζει, τις τελευταίες εβδομάδες τα θεμέλια του ποδοσφαίρου της χώρας, μετά από τις συνταρακτικές αποκαλύψεις της βρετανικής εφημερίδας “Daily Telegraph”, για συμμετοχή κορυφαίων προπονητών στο σκάνδαλο με τις “μίζες” σε μετεγγραφές.
Συγκεκριμένα στις 17...
του μηνός ο πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας, Γκρεγκ Κλαρκ, κλήθηκε για να καταθέσει στην επιτροπή αθλητισμού του κοινοβουλίου, σχετικά με τις αποκαλύψεις για χρηματισμό κορυφαίων παραγόντων της πρέμιερ λιγκ, για την πρωώθηση μεταγραφών.

Η αρχή των αποκαλύψεων έγινε με τον Σαμ Αλαρντάις, ο οποίος απολύθηκε από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Αγγλίας, μόλις 67 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και το σκάνδαλο με το βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η συγκεκριμένη εφημερίδα.

Ακολούθησαν ο τεχνικός της ΚΠΡ, Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ, ο ιδιοκτήτης της Λιντς, Μάσιμο Τσελίνο, και ο βοηθός προπονητή της Μπάρνσλεϊ, Τόμι Ράιτ. Το τελευταίο «θύμα» της δημοσιογραφικής έρευνας είναι ο βοηθός προπονητής στη Σαουθάμπτον, Έρικ Μπλακ, ο οποίος σε σχετικό οπτικό υλικό, συμβουλεύει πως να δωροδοκήσει παράγοντα της λίγκας για να πάρει ποδοσφαιριστές από συγκεκριμένα γραφεία μάνατζερ.

Και η συνέχεια φημολογείται πως θα είναι ακόμη πιο συνταρακτική με τις φήμες να εμπλέκουν μεγάλα ονόματα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ενδεικτικό του σάλου που έχει προκληθεί από όλες αυτές τις αποκαλύψεις, αλλά και τη σχετική φημολογία, είναι η δήλωση του παλιού άσου της Νιούκαστλ και της εθνικής Αγγλίας, Αλαν Σίρερ, ο οποίος τόνισε: «Εχουμε γίνει περίγελος από τις αποκαλύψεις αυτές. Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα και πρέπει να παρθούν τώρα μέτρα, ώστε να επιστρέψει η αξιοπιστία στα γήπεδα,» τόνισε ο παλαίμαχος σταρ.

Σύμφωνα πάντα με την «Telegraph», εκτός από τον Αλαρντάις, ακόμα οκτώ προπονητές της πρέμιερ λιγκ και δύο από την τσάμπιονσιπ, έχουν «συλληφθεί» από την κάμερα να παίρνουν μίζες για να κανονίσουν μεταγραφές! Μέσα στο κλίμα αυτό η ομοσπονδία της Αγγλίας δεν θα μπορούσε να μείνει απαθής και ανακοίνωσε πως ξεκίνησε έρευνα για τα όσα έχει αποκαλύψει η «Telegraph». Μάλιστα η ομοσπονδία ζήτησε, με επιστολή της, από την εφημερίδα να της δώσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της.