Σκληρή ανακοίνωση των Ανώτατων Δικαστικών μετά το σάλο για τη συνάντησή τους με τον Αλέξη

Με κοινή ανακοίνωση τους οι πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου απαντούν στη κριτική που δέχθηκαν από πολιτικά κόμματα και από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την χθεσινή συνάντηση τους με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα....


Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου και η Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, ξεκαθαρίζουν στη κοινή ανακοίνωση τους πως "δικαιούνται και υποχρεούνται" να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το ύψος του μισθολογίου των δικαστικών λειτουργών.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν πως παρόμοια συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί και επί Πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά με τους τότε Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Οι τρεις Πρόεδροι καταλήγουν στη κοινή ανακοίνωση τους πως "η προσπάθεια ορισμένων Πολιτικών Κομμάτων να εμπλέξουν τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης σε κομματικά παιχνίδια είναι απαράδεκτη και πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει".