Καιρός: Κρύο και βροχές – Ήρθε ο Χειμώνας

Ο καιρός αποφάσισε να συμβαδίσει με το ... ημερολόγιο και κάπως έτσι η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα παίρνει την ... κατηφόρα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ έρχονται και βροχές σε ορισμένες περιοχές της χώρας σήμερα, ενώ στα πελάγη οι βοριάδες θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ.....


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία μέχρι το απόγευμα.Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 08 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Βαθμιαία αύξηση των νεφώσεων από το απόγευμα στο Ιόνιο και την Ήπειρο.Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια μέχρι το απόγευμα.Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.Θερμοκρασια: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στη βόρεια Κρήτη.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.Θερμοκρασια: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου.



Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.Θερμοκρασια: από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά.Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 16 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένεςΑνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 13 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Ιωάννινα

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.Ανεμοι: βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 08 έως 20 βαθμούς κελσίου.



Πρόγνωση για την Τετάρτη 19-10-2016

Καιρός: τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στα δυτικά και τα βόρεια με σποραδικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και καταιγίδες.Ανεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικάΑπό βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.