Φαρμάκι Ολάντ για Τσίπρα: Έκανε δημοψήφισμα για το προσχέδιο και όχι για τις προτάσεις Γιούνκερ! Με πρόδωσε δύο φορές!

Έχουν περάσει τρεις ημέρες από την κυκλοφορία του βιβλίου "Ένας πρόεδρος δεν έπρεπε να πει κάτι τέτοιο" στα γαλλικά βιβλιοπωλεία, ο σάλος, όμως, συνεχίζεται από τους διαλόγους "φωτιά" που έχουν δημοσιευθεί με... πρωταγωνιστές τους Φρανσουά Ολάντ και Αλέξη Τσίπρα.

Διαπραγματεύσεις, δημοψήφισμα, Grexit και... ο Έλληνας Πρωθυπουργός που πρόδωσε δύο φορές τον Ολάντ, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο πρόεδρος της Γαλλίας....

Στη σελίδα 510 του βιβλίου που έγραψαν οι δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας "Le Monde" υπάρχει εκτενής αναφορά για το πώς ένιωσε ο Γάλλος πρόεδρος στο άκουσμα του δημοψηφίσματος που -όπως υποστηρίζει- βασίστηκε σε ένα προσχέδιο εγγράφου διαπραγμάτευσης και όχι στις προτάσεις, τις οποίες ο Γιούνκερ είχε ήδη κάνει!

Όπως αναφέρουν οι συγγραφείς του βιβλίου, "ο Ολαντ είναι ακόμα πιο αξιέπαινος γιατί ένιωσε, το παραδέχθηκε ο ίδιος, “δυο φορές προδομένος” από τον Ελληνα πρωθυπουργό".

"Γι’ αυτόν τον λόγο είναι ένας δύσκολος ομόλογος", λέει ο Γάλλος πρόεδρος, γελώντας.

"Η πρώτη φορά, ήταν όταν πραγματοποίησε ένα δημοψήφισμα, χωρίς να περιμένει τις τελικές προτάσεις. Πήρε ένα πρόχειρο έγγραφο, προσχέδιο βάσης των διαπραγματεύσεων, το δημοσιεύει και λέει: "Δεν συμφωνώ μ’ αυτό", τη στιγμή που ο Γιούνκερ είχε κάνει νέες προτάσεις…".

Από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος έως τη διεξαγωγή του, ο Ολάντ με, αλλά και χωρίς την Μέρκελ, πολλαπλασίασε τις επαφές με τον Τσίπρα, τον οποίο ήλπιζε να πείσει ώστε να κάνει πίσω.

Πίστεψε, μάλιστα, ότι τα κατάφερε, όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι θα εγκατέλειπε να συμβουλευτεί τον λαό του.

"Και τελικά, έκανε μια δήλωση λέγοντας: “Διατηρώ το δημοψήφισμα και καλώ προς ψήφιση του ΟΧΙ”. Ορίστε, τελείωσε…", είπε με λύπη ο Ολαντ που ένιωσε προδομένος για μια δεύτερη φορά, λοιπόν. "Την δεύτερη περισσότερο απ΄ότι την πρώτη", λέει…