Σπίρτζης: Αν υπάρχει «γκρίζα ζώνη» στον φάκελο Καλογρίτσα, θα τον πάω ο ίδιος στον εισαγγελέα

«Τα παντρέματα και τα διαζύγια δεν αφορούν την κυβέρνηση, εμείς κάναμε ένα αδιάβλητο διαγωνισμό και ζητάμε να μπει μια τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» είπε στην ΕΡΤ ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος κάλεσε την Νέα Δημοκρατία να σταματήσει να συντάσσεται με τους καναλάρχες που δεν πήραν άδεια....


Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή Επτά επανέλαβε πως η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν διαφανέστατη με δικλείδες ασφαλείας.

«Τα δημόσια έργα, οι μεταφορές και τα δίκτυα ήταν τροφοδότες του λογαριασμού των καναλιών για δεκαετίες. Όταν σταματάς μια διαχείριση που υπήρχε επί πολλά χρόνια είναι αναμενόμενο πως θα δεχτείς και τα βέλη όσων θίγεις» είπε προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως: «έχουμε τελειώσει την Καλογριτσιάδα και έχουμε μπει στη Σαββιάδα».

Ερωτηθείς για το αν περίμενε την εν λόγω τροπή είπε πως «δεν είχαμε καμία πρόβλεψη και δεν μας ενδιαφέρει ποιος επιχειρηματίας θα δραστηριοποιηθεί, εφόσον έχει τις προδιαγραφές, και συμμετέχει ισότιμα σε έναν διαγωνισμό, ποιος επιχειρηματίας θα κερδίσει έναν διαγωνισμό ή ένα δεύτερο διαγωνισμό».

Σημείωσε πως πρέπει να υπάρχουν ασυμβίβαστα, αλλά δεν το επιτρέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και πως αυτό που επιδιώχθηκε ήταν ένας καθαρός διαγωνισμός.

Όσον αφορά στον κ. Καλογρίτσα και τη συμμετοχή στα δημόσια έργα -και συγκεκριμένα το έργο στη Μυτιλήνη– ο κ. Σπίρτζης είπε πως «ζητήσαμε τα στοιχεία από την αντιπολίτευση, αν υπάρχει μία «γκρίζα ζώνη» να τα πάμε στον Εισαγγελέα. Δεν έφερε κανείς τίποτα», συμπληρώνοντας πως μόλις έρθει ο φάκελος θα τον πάει ο ίδιος στον Εισαγγελέα.

«Για να αναδειχθεί αν υπάρχουν λασπολόγοι, σαν κι αυτούς που, πριν καν από τον υπουργό ήξεραν για αυτή τη διαδικασία, και είναι απόλυτα λογικό γιατί οι ίδιοι είχαν δώσει τις εντολές, και μιλάμε με ονοματεπώνυμο, ο κ. Κεγκέρογλου στη Βουλή, τα συγκεκριμένα δύο κανάλια, ΣΚΑΙ και ALPHA, και όλοι οι υπόλοιποι», είπε.