Τον σκότωσε γιατί τον αγαπούσε!

Περιμέναμε ντέρμπι, κατέληξε πάρτι! 

Ο Λιονέλ Μέσι χάρηκε πολύ που αντάμωσε ξανά με τον αγαπημένο του Πεπ Γκουαρντιόλα…

Τόσο πολύ, που…
του βγήκε σε τρομερή εμφάνιση (καλύτερη φετινή), με τον Αργεντινό να πετυχαίνει χατ-τρικ και να κάνει άνω-κάτω την τραγική Μάντσεστερ Σίτι!

Η Μπαρτσελόνα ήταν καταιγιστική, σάρωσε 4-0 τους «πολίτες», που είδαν τον Τερ Στέγκεν να τους λέει «όχι» με σωτήριες επεμβάσεις στις -λίγες- φάσεις που δημιούργησαν. Όταν, δε, έμειναν με δέκα, λόγω της ανόητης αποβολής του Μπράβο (στην επιστροφή του στο «Καμπ Νόου») στο 53’, επειδή μπλόκαρε την μπάλα… αλλά έξω από τη μεγάλη περιοχή, «τελείωσαν»! 

Ο Μέσι, που είχε ανοίξει το σκορ στο 17’, με τον Φερναντίνιο να… πατάει μπανανόφλουδα και να τον χάνει, διπλασίασε τα τέρματά του με υπέροχο πλασέ στο 61’, ενώ, οκτώ λεπτά αργότερα, ο Σουάρες εκμεταλλεύτηκε ακόμη ένα λάθος των φιλοξενούμενων (του Γκουντογκάν), έδωσε ανενόχλητος στον 29χρονο, ο οποίος έκανε το 3-0, πετυχαίνοντας το 41ο χατ-τρικ της καριέρας του!

Στο 71’, η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, με τον Ματιέ να κάνει ένα αχρείαστο μαρκάρισμα στον Στέρλινγκ και να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά ήταν αργά πια για τη Σίτι. Όχι μόνο δεν «μπήκε» ξανά στο παιχνίδι, όχι μόνο δεν πέτυχε το γκολ της τιμής, αλλά δέχτηκε και τέταρτο τέρμα, με τον Νεϊμάρ να σκοράρει με ατομική ενέργεια στο 90’ και ενώ ο Βραζιλιάνος είχε νικηθεί από τον Καμπαγέρο λίγο νωρίτερα από την άσπρη βούλα, στο πέναλτι που κέρδισε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς, Λιονέλ Μέσι. 

Αυτή, να σημειώσουμε, ήταν η δεύτερη επίσκεψη του Πεπ Γκουαρντιόλα ως αντίπαλος στο «Καμπ Νόου» και είχε, και αυτή, πολλά γκολ στην… πλάτη για τον 45χρονο, με τον Μέσι να κάνει «όργια» κάθε φορά που βλέπει τον πρώην προπονητή του. Το 2015, στον πρώτο ημιτελικό με την Μπάγερν, η Μπάρτσα, με δύο γκολ του Αργεντινού, είχε επικρατήσει 3-0, για να χάσει 3-2 στο Μόναχο και να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό του Champions League, το οποίο και κατέκτησε απέναντι στη Γιουβέντους.

Μάλιστα, ο Πεπ «ισοφάρισε» την πιο βαριά ήττα της καριέρας του ως προπονητής, αφού με το ίδιο σκορ είχε χάσει και το 2014 η Μπάγερν, αλλά εντός έδρας, από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή από τους Μαδριλένους, όπως, δήλωσε, πάντως, στη συνέντευξη Τύπου, τη θεωρεί χειρότερη... 

Πλέον, με το απόλυτο των βαθμών στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του 3ου ομίλου στο Champions League, η Μπαρτσελόνα είναι ξεκάθαρο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης, καθώς άφησε πέντε βαθμούς πίσω την ομάδα του Μάντσεστερ.