Στο πρωτοσέλιδο της Αυγής! “Ιερή συμμαχία για «ατύχημα» της χώρας” !!!

Με μια βαριά καταγγελία για μια ιδιότυπη “ιερή συμμαχία” της Ν.Δ. με τους σκληροπυρηνικούς της Ευρώπης για το χρέος και το προσφυγικό, με σκοπό να προκαλέσουν “πολιτικό ατύχημα” στην ελληνική κυβέρνησης και να ρίξουν τον Τσίπρα, κυκλοφόρησε το Σάββατο, μια ημερα μετα τη Σύνοδο Κορυφής η Αυγή. Το the faq είχε δημοσιεύσει (14 Οκτωβριου ) ρεπορτάζ από πολύ αξιοπιστες πηγές προερχόμενες από δύο κέντρα του εξωτερικού για σχέδιο Σόιμπλε μαζί με την ντοπια αντιπολίτευσης να προκαλέσει πολιτική στάθεια στην Ελλάδα....
, με αντικατάσταση της κυβέρνησης Τσίπρα κατ αρχάς και αναρρίχηση στη συνέχεια της αντιπολίτευσης στην διακυβέρνηση της χώρας με σκοπό την πιστή εφαρμογή των πολιτικών λιτότητας “ανευ όρων” και κυρίως με επαναφορά στην γραμμή Σαμαρα-Στουρνάρα το 2014, ότι δηλαδή “το χρέος ειναι βιώσιμο” και άρα ΔΕΝ χρειάζεται καμια αναδιάρθρωση ή παρέμβαση … ( Υπενθυμίζουμε ότι και ο Πρωθυπουργος χθες στη Συνοδο Κορυφής, “αναφέρθηκε” ουσιαστικά σε αυτό το θέμα, λέγοντας ότι κανείς στην Ευρώπη δεν θα επιθυμούσε πολιτική αστάθεια σε μια χρονιά με πολλές εκλογικές αναμετρήσεις αλλα΄και το Brexit …)

Γράφει η Αυγή: Τα ρέστα της για να βρεθεί σε πολιτικό αδιέξοδο η κυβέρνηση, ακόμη κι αν αυτό προϋποθέτει δυσβάσταχτο κόστος για τη χώρα, δίνει η Ν.Δ. Μετά το μέτωπο με το σύστημα της διαπλοκής για να ναυαγήσει ο νόμος για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αναθερμαίνει εκ νέου το παλαιό μέτωπο με τους σκληροπυρηνικούς της Ευρώπης προσδοκώντας κάποιο «ατύχημα» στη διαπραγμάτευση για απομείωση του χρέους ή στη διαχείριση του προσφυγικού. Ως προς το πρώτο, την ώρα που ο πρωθυπουργός έθετε το ζήτημα σε Ολάντ και Μέρκελ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μ. Λαζαρίδης εκτιμούσε ότι «ο Τσίπρας κοροϊδεύει» και αμφισβητούσε την «αξιοπιστία» της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί. Ως προς το δεύτερο, την ώρα που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα χρέωνε στην Ελλάδα τη διαφαινόμενη αποτυχία διαχείρισης του προσφυγικού, ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεγε να απουσιάζει και να ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, από το MEΚ Παιανίας, με τους κουκουλοφόρους και τις «μολότοφ».