ηγέτες ..ναι αλλά τι ηγέτες έχουμε ?

 Ελλην Φορολογούμενος

Οι ηγέτες χωρίζονται σε 5 βασικές κατηγορίες οι οποίες και είναι οι εξής :
1. Ηγέτης Πάκμαν : Ο αχόρταγος. Αυτός που τρώει ό,τι βρεθεί μπροστά του, όπως συμβαίνει στο γνωστό μπιμπλίκι με το παπαράκι που τρώει τις κουκίδες. Επίσης, ο άπληστος, ο πλεονέκτης, ο φαταούλας. Βγαίνει στην κυβέρνηση με στόχο να φάει τα πάντα φράγκα, δόξα, υστεροφημία και πλαινές χώρες (καλή ώρα βλ Ερντογάν )  
2. Ηγέτης πολιτικάντης :  μάστορας στα μασάλια και στον πρόλογο  είναι ικανός  να παρασύρει  τον λαό  τους, στους ποιο σκοτεινούς σκοπούς ακόμα και τους πιο καλοπροαίρετους και ηθικούς συνεργάτες του . Μάλιστα, όταν τα πράγματα πάνε στραβά, ο πολιτικάντης δεν θα καταστεί ποτέ υπεύθυνος και την ευθύνη θα πάρουν άλλοι, λιγότερο δημοσιοσχετίστες .Και μετά από χρόνια θα βρεθο΄υνε τίποτις κωθώνια να τον κάνουν και ίνδαλμα. 
3. Ηγέτης τραμπούκος : ο νταής του σχολείου μεγάλωσε και έγινε κεχαγιάς στο γραφείο του ανέβηκε ένα ένα τα .......
σκαλιά της εξουσίας και τούκατσε. .Σαν πρωθυπουργός σου κλέβει μόνο το χαρτζιλίκι-μισθό , αλλά και τις εισφορές στα ταμεία σου . Και, επιπλέον, έχει τελειοποιήσει την τεχνική του bullying  ώστε να ξέρει πότε να μην το παρατραβάει , κυρίως την περίοδο των δημοσκοπήσεων. 
4. Ηγετίσκος : είναι ο πολιτικός  που έκανε τόσο καλά τη δουλειά του που προήχθη ακλουθώντας την κομματική επετηρίδα και λόγω λειψανδρίας και κάποιων διαβολικών  συμπτώσεων έγινε πρωθυπουργός ή πρόεδρος  . Όμως από τη νέα του θέση νομίζει πως έχει ακόμα τα παλιά του καθήκοντα και θεωρεί υποχρέωσή του να ελέγχει, να βλέπει, να αξιολογεί συνήθως μικροπράγματα άνευ ουσίας .  Αυτοί σε περιόδους εξελίξεων , μετατρέπονται σε αιτία «μποτιλιαρίσματος» όλων των διαδικασιών που μας αφορούν.
5. Ηγέτης αρχομανής : Σαν χαρακτήρας είναι αυτό που λέμε σφιχτοκώλης, anal-retentive που λένε και στο χωριό μου, που έχει φάει καθήλωση στο πρωκτικό στάδιο και είναι τσιγκούνης, σφιχτοχέρης, σπας@ρχίδης,  ψυχαναγκαστικός με τον έλεγχο και γενικά δεν αφήνεται στη jouissance της στιγμής.