Να γιατί η ελληνική οικονομία είναι σχιζοφρένεια!

Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος
Αν παρακολουθούσες με προσοχή αυτά που εξιστόρησε και εκτίμησε ο  διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ίσως συμφωνούσες μαζί μου πως τα ελληνικά χρηματοοικονομικά είναι πλέον υπόθεση/αντικείμενο της ψυχοθεραπείας.  
Έτσι, ευλόγως ο κύριος Στουρνάρας εκτίμησε πως «ο κ. Προβόπουλος μπορεί να έχει διάφορα ψυχολογικά προβλήματα επειδή δεν του βγήκαν οι προβλέψεις». Το ίδιο θα ισχυριζόμουν και εγώ σε ό, τι αφορά στον κ. Στουρνάρα, αν φυσικά ήμουν οικονομολόγος και όχι πολιτικός επιστήμονας, κρίνοντας από τις απολύτως και διαχρονικά αποτυχημένες προβλέψεις του ανδρός.   
Πέραν αυτού, αποτελεί σοβαρό ζήτημα ψυχοσωματικής υγείας όλων των ελλήνων η εκτίμηση του κ. Στουρνάρα πως «στα στρώματα παραμένει μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των εκροών που καταγράφηκαν το διάστημα από το Δεκέμβριο του 2014, μετά την......
αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και την προκήρυξη εκλογών, μέχρι και την ημέρα εξαγγελίας του δημοψηφίσματος τον Ιούνιο του 2015» … και πως «τα χρήματα που βρίσκονται σήμερα σε τραπεζικές θυρίδες και άλλα μέρη φύλαξης υπολογίζονται στα 17 - 18 δισ. ευρώ»!
Νοσηρές καταστάσεις, δηλαδή, που απαιτούν άμεσα τη συνεργασία του οικονομολόγου-τραπεζίτη και του νομοθέτη (δομημένη και συνεργατική δράση υπό την τρόικα ασφαλώς), έτσι ώστε οι πάσχοντες από αυτό που θα αποκαλούσα – παρακολουθώντας τον στοχασμό Στουρνάρα - EURO OBSESSION SYNDROME - να νοιώσουν μια κάποια ανακούφιση! Εάν όλοι αυτοί οι ψυχικά ασθενείς συμπολίτες μας απαλλαγούν από αυτό το βάρος από /του ευρώ στα στρώματα, στα δώματα, στις θυρίδες και στις μυστικές κρύπτες, θα έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες ώστε να θεραπευτεί το τραύμα από την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας!
Το ζήτημα, αγαπητέ αναγνώστη, είναι να βοηθήσουμε όλοι εμείς οι υγιείς, που δεν πάσχουμε από τη συγκεκριμένη εμμονή στο ευρώ (: επειδή προφανώς δεν το διαθέτουμε), τον κ. Στουρνάρα και την κυβέρνησή μας στο ψυχολογικό τους έργο να απαλλαγεί όσο πιο γρήγορα γίνεται η ελληνική κοινωνία από τον τραύμα του ευρώ, με τη γενίκευση της γνωστικής θεραπείας στη βάση της επικούρειας φιλοσοφίας: Αν θέλεις να κάνεις κάποιον πλούσιο, μην του προσθέτεις ευρώ, να του αφαιρείς επιθυμίες. Να μας πλουτίσουν προσπαθούν οι άνθρωποι, αφαιρώντας (: εξοβελίζοντας από το μυαλό μας) καταναλωτικές επιθυμίες, δεν το καταλαβαίνεις; Και πώς θα γίνει αυτό αν δεν τοποθετηθεί καί το κρυμμένο «λίπος» στο τηγάνι του τραπεζίτη μας; 18 δις, σού λέει είναι αυτά!
Και αν δεν γίνει προηγουμένως αυτό, πώς θα γίνει το άλλο, που - όπως αυτές τις ημέρες πληροφορούμαστε - επεξεργάζονται γερμανοί και άλλοι θεραπευτές της ελληνικής κρίσης, η οποία ασφαλώς αναπαρίσταται ως επιχείρηση αποκατάστασης της ψυχικής υγείας ημών των ελλήνων; Αντιμετώπιση του EURO OBSESSION SYNDROME με κούρεμα χρέους και έξοδο από το ευρώ, φορώντας προσωρινώς περούκα από ευρώ, δηλαδή «διπλό νομισματικό» - είναι η «νέα» συνταγή…  
Δεν μπορείς, φίλε μου, από την μια να επαναλαμβάνεις και εσύ πως η οικονομία είναι ψυχολογία και από την άλλη να αποθησαυρίζεις αψυχολόγητα; Πρέπει να προσαρμοστείς στο ψυχολογικό σύμπαν του χρηματοπιστωτικού φροντιστηρίου «Ο Υπερκομματικός Στουρνάρας». Με τον «κίνδυνο» τότε να απαλλαγείς από το EURO OBSESSION SYNDROME και να περάσεις στην άλλη άκρη του ψυχολογικού φάσματος, εξαιτίας του τραύματος της διαρκούς πτώχευσης και φτωχοποίησης εντός του ευρώ. Δηλαδή, να νοσήσεις από το λεγόμενο JUSTICE OBSESSION SYNDROME και να θέλεις τώρα δραχμή!
Δεν μιλώ για τον «ξεχασμένο» Λαπαβίτσα, σε εσένα με το  EURO OBSESSION SYNDROME αναφέρομαι, που κατάλαβες που οδηγεί η γνωστική θεραπεία των χρηματοπιστωτικών προσεγγίσεων Σουρνάρα. Στο JUSTICE OBSESSION SYNDROME οδηγεί και έτσι η παραίσθηση της δικαιοσύνης (με την έννοια της μανίας) αποκτά  βήμα-βήμα ένα και μοναδικό σημαίνον στην Ελλάδα: την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα! Με αυτό θα δικαιωθούμε και με αυτό θα εκδικηθούμε τους «τοκογλύφους»…. δηλαδή, με αυτό θα αποτρελαθούμε!
Κοίταξε, για να σοβαρευτούμε κάπως: Το ευρώ κατασκευάστηκε για να πάψουν τα χρηματοπιστωτικά στην ΕΕ να ρυθμίζονται από τον ψυχολόγο ή τον ψυχίατρο θεραπευτή. Από τη στιγμή που αυτό όχι μόνον δεν πραγματοποιήθηκε επιτυχώς, αλλά αντιθέτως προκάλεσε ένα OBSESSION SYNDROME, ευθέως ανάλογο της έλλειψης ρευστότητας, ήταν φυσιολογικό να εκδηλωθεί ως παράπλευρη συνέπεια ένα JUSTICE OBSESSION SYNDROME, το οποίο διαμορφώνει το κλίμα για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Αν κάποιος ρώταγε χθες τον «χρηματοψυχολόγο» κ. Στουρνάρα αν αυτό είναι το θεμελιώδες πρόβλημα της σημερινής εθνικής οικονομία, ίσως απαντούσε, υπαινικτικά, διαβεβαιώνοντας και επ’ αυτού πως οι σχέσεις του με τον κ. Τσακαλώτο είναι άριστες!
Δεν μου αρέσουν οι γρίφοι και να με συγχωρήσεις αναγνώστη μου για το ατόπημα στην προηγούμενη παράγραφο. Θα σού πω σύντομα τι εννοώ, αφού πρώτα διαβάσω την αντίδραση του Γιάννη Βαρουφάκη. Εδώ δεν χωρεί δημιουργική ασάφεια καθώς νομίζω πως ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε ανοιχτά για τον κοινό ψυχολογικό μηχανισμό  «capital controls – δημοψήφισμα» για την ενίσχυση του EURO OBSESSION SYNDROME, από την αριστερά αυτή τη φορά. Πράγμα που θα ενίσχυε διαλεκτικά το JUSTICE OBSESSION SYNDROME στην Ελλάδα, που δεν θα αφορούσε στην παραγωγική αναδιάρθρωση με αναδιανομή, αλλά στην λύτρωση της τελματωμένης οικονομίας και μαραζωμένης κοινωνίας μέσω της «δραχμής»! Με το εθνικό νόμισμα πλέον να  αναπαρίσταται σαν θεραπεία στην τραυματική εμπειρία της πτώχευσης, με την ανεπανάληπτη ιστορικώς διάρκεια ύφεσης και εσωτερικής υποτίμησης! Και αυτό είναι κοινωνικώς άδικο. Θα ήταν λιγότερο άδικο και ζημιογόνο, αν το πολιτικό σύστημα τολμούσε και διαπραγματευόταν την έξοδο της χώρας από το ευρώ πριν από επτά χρόνια… τώρα δεν είναι αργά, είναι «αισχρά»!