«Εκκαθαρίσεις» στις επιτροπές της ΕΠΟ

Η ανάληψη καθηκόντων από την Επιτροπή Εξομάλυνσης θα σημάνει πως θα μπει μια τάξη στις πολυάριθμες και πολυδάπανες επιτροπές της ΕΠΟ. 

Όπως αναφέρεται στη Live Sport, με την ανακοίνωση, από πλευράς FIFA, των προσώπων που θα απαρτίζουν την Επιτροπή Εξομάλυνσης, αυτομάτως παύονται όλα τα μέλη των επιτροπών της ΕΠΟ....
 Πρόκειται για σχεδόν 20 επιτροπές, που κόστιζαν πολλά χρήματα στην ομοσπονδία καθώς απαρτίζονταν από πρόσωπα που συν τοις άλλοις έρχονταν στην Αθήνα με όλα τα έξοδα πληρωμένα και εισέπρατταν και οδοιπορικά.

Η ΕΠΟ περιλαμβάνει τις ακόλουθες επιτροπές: Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, ασφάλειας και βίας, νομικών θεμάτων, Κυπέλλου (επαγγελματιών και ερασιτεχνών), οικονομική, προμηθειών, τεχνική, υγειονομική, ΜΜΕ, ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, διεθνούς ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, Γ’ Εθνικής, μικτών ενώσεων ομάδων, εκπαιδευτικού συμβουλίου, διοίκησης σχολών προπονητών, ποδοσφαίρου γυναικών, ποδοσφαίρου άμμου και διεθνών σχέσεων.

Τα νέα μέλη των επιτροπών δεν θα είναι, όπως συνηθιζόταν μέχρι τώρα, όσοι στηρίζουν την εκάστοτε διοίκηση, αλλά τα στελέχη που θα κριθούν ικανότερα και από τις δύο παρατάξεις. Εκτός θα μείνουν, φυσικά, όσοι έχουν ανοιχτές υποθέσεις με τη δικαιοσύνη.

Εξάλλου, η… τελετή παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης θα γίνει στο Πάρκο Γουδή το Σάββατο. Τα έξι μέλη της Επιτροπής Εξομάλυνσης θα βρίσκονται εκεί στις 9:00 και μετά την πρώτη τους συνεδρίαση, στις 12:00, θα μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Ο Σταύρος Κοντονής βρίσκεται στη Ζάκυνθο και είναι άγνωστο αν θα είναι παρών στην ιστορική αυτή μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.