Θα αξιοποιηθεί το «Νησί των Ονείρων» στην Ερέτρια;

Συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο της Ερέτριας προκειμένου να αποφασισθεί το πλαίσιο δράσης του δημοτικού ακινήτου "Νησί των Ονείρων" (Πεζονήσι).
Ο Δήμος αναζητά τρόπους για να αυξήσει τα έσοδα...
του και θεωρεί ότι η αξιοποίηση του Νησιού των Ονείρων  μπορεί να συμβάλλει σε αυτό τον στόχο...
Στο «Νησί των Ονείρων» υπάρχουν δύο συνιδιοκτήτες:
  • Ο Δήμος Ερέτριας, που έχει την πλήρη κυριότητα του ορεινού όγκου 19 περίπου στρέμματα και τη χρήση κατά παραχώρηση από τον ΕΟΤ για να αξιοποιηθεί για τουριστικούς λόγους έως το 2043. Μετά το 2043 θα έχει και την πλήρη κυριότητα και τη χρήση χωρίς παραχώρηση
  • Το Υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο ανήκουν τα μπαζώματα και ο αιγιαλός 27 περίπου στρέμματα, δηλαδή ο περιβάλλων χώρος και τα διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ.

Σημειώνεται ότι δεν αμφισβητείται από κανέναν η κυριότητά του Δήμου στο Νησί. Για να αξιοποιηθεί από οποιονδήποτε απαιτείται να είναι νομιμοποιημένα τα υφιστάμενα κτίρια, προκειμένου να εκδοθούν οι άδειες λειτουργίας. Ο Δήμος ήδη έχει ξεκινήσει την διαδικασία για τη νομιμοποίηση και εξετάζει τη δυνατότητα να ενταχθεί η αξιοποίηση σε διαδικασία «fast track», μέσω του χαρακτηρισμού της επένδυσης σε στρατηγική, κατά παρέκκλιση, γιατί δεν πληροί τα κριτήρια του οικονομικού μεγέθους της επένδυσης λόγω των ποιοτικών χαρακτηριστικών που έχει το Πεζονήσι.