Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Δέσμευση αυτοκίνητων ΜΚΟ στη Λέσβο

Το τελωνείο Μυτιλήνης προχώρησε στη δέσμευση αυτοκινήτων μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που επιχειρούν στη Λέσβο και βρισκόταν στο νησί κατά παράβαση των ελληνικών και ευρωπαϊκών νόμων.

Τα εν λόγω αυτοκίνητα στο σύνολο τους ήταν με πινακίδες ευρωπαϊκών κρατών στη Λέσβο όμως κάποια βρισκόταν....
πέρα των έξι μηνών, ενώ τα χρησιμοποιούσαν άτομα που καμία σχέση ιδιοκτησιακή ή εργασιακή δεν είχαν με τους κατά νόμο ιδιοκτήτες τους που ήταν άγνωστοι Ευρωπαίοι πολίτες.

Έτσι, τα αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης όπου και φυλάσσονται. Σε βάρος των ιδιοκτητών τους βεβαιώθηκαν τα χρηματικά πρόστιμα που ορίζει ο νόμος.

Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι για κάποια από αυτά οι τελωνειακές αρχές ενημερώθηκαν ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους ιδιοκτήτες τους να καταβάλουν το πρόστιμο για να τα παραλάβουν.

Σε μια τέτοια περίπτωση τα αυτοκίνητα δίνονται σε δημόσιες υπηρεσίες που τα έχουν ανάγκη ή πλειστηριάζονται.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.