Αστυνόμευση



Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Το διαβόητο "μπούλιγκ" στα σχολεία /εκπαιδευτικά ιδρύματα τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες ,επικίνδυνες διαστάσεις.
Οι κοινωνίες  εμφανίζονται  αδιάφορες, αδύναμες, ανίκανες να το αντιμετωπίσουν.
Πέρα από την τρομοκράτηση, τα ψυχικά τραύματα, τις επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης, έχουμε και ανθρώπινα θύματα οφειλόμενα είτε σε αυτοκτονίες ή και σε .... δολοφονίες (!).
Θα ήταν άχαρες και άσκοπο να σας αναλύσω τους -γνωστούς άλλωστε σε όλους -λόγους οι οποίοι ευθύνονται /συμβάλλουν στην δημιουργία, τη συντήρηση/τροφοδότηση και διόγκωση του φαινομένου.
Εκείνο που (πρέπει να) ενδιαφέρει είναι η αντιμετώπιση.
Υπάρχουν τρόποι, αρκεί να απαγκιστρωθούμε από την υποκρισία, την ......."ευαισθησία", τον "προοδευτισμό", τα "δικαιώματα" και την ελευθεριότητα  των μειονοτήτων ή μεμονωμένων ατόμων στο όνομα μιας αχαλιναγώγητης Δημοκρατικότητας.
Αν - επιτέλους- συνέλθουμε και σκεφτούμε ότι δικαιώματα δεν έχουν μόνον οι θύτες που βιαιοπραγούν, αλλά (περισσότερα ασφαλώς) και τα αθώα, ανεύθυνα θύματά τους.
Δυστυχώς είμαστε καταδικασμένοι - ως παγκόσμια κοινότητα και όχι μόνον στη χώρα μας - να ....ταυτιστούμε με την .......
Αστυνόμευση!
(Σ.Σ Πριν αρκετά χρόνια είχα γράψει πως θα έρθει η ώρα που οι μισοί θα φυλάνε τους άλλους μισούς (!). Πως θα παρακαλούν οι .... "Δημοκράτες της Προοδευτικής Οπισθοδρόμησης", οι  πολέμιοι της Αστυνόμευσης, των "Μπάτσων", των Καμερών /Ρουφιάνων παρακολούθησης και καταγραφής, να .... πολλαπλασιαστούν (!). Ακόμη πως ο στρατός θα κληθεί να περιπολεί στους δρόμους!..... (Συνέβη σε αεροδρόμια, λιμάνια, μετρό κ.ο.κ λόγω της διεθνούς τρομοκρατίας. Ο στρατός σε αρκετές χώρες βγήκε στους δρόμους. Νομοτελειακή εξέλιξη).
Εκεί λοιπόν που έχουν φθάσει τα πράγματα δεν έχει νόημα να θεωρητικολογούμε, να ανακαλύπτουμε ενόχους όπως: ανεύθυνους ή τραμπούκους γονείς, ακατάλληλους, δειλούς εκπαιδευτικούς κλπ.
Προέχει, επιβάλλεται  να ληφθούν μέτρα.


Πρόταση: Αστυνόμευση !!!

Αστυνομία, ή ιδιωτικοί φύλακες θα πρέπει να υπάρχουν στους χώρους. Όσο και αν αυτό ενοχλεί. Όποια παιδιά υφίστανται  "μπούλιγνκ" να καταφεύγουν σε αυτούς , και όχι στους ανήμπορους, ανύπαρκτους ή φοβισμένους δασκάλους.
Δεν είναι δυνατόν να είναι και τα σχολεία (όπως κατ' εξοχήν οι φύλακες) εκτροφεία βίας ή και επιτέλεσης βιασμών ενίοτε (!). Οι παραδειγματικές τιμωρίες μπορούν να συζητηθούν, μελετηθούν, νομοθετηθούν, επιβληθούν.
Το να αφήνει μια κοινωνία,  την ελεύθερη, ανεμπόδιστη εκδήλωση /επιβολή των ενστίκτων οιουδήποτε διαθέτει εγκληματική ιδιοσυγκρασία, είναι απαράδεκτο.
Δεν επιτρέπεται να ανεχόμαστε - ως κοινωνία - την καταστροφή (σωματική και ψυχική) αθώων παιδιών / νέων, και να επιβάλλουμε ποινές - χάδια σε αντικοινωνικά στοιχεία, ή να συγκαλύπτουμε ειδεχθείς πράξεις και δολοφονίες. Οι γονείς οφείλουν να απαιτήσουν, τόσο από την Πολιτεία, όσο και από τις διευθύνσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να προστατεύσουν την σωματική ακεραιότητα και την ψυχική γαλήνη των παιδιών τους.
Δυστυχώς η Πολιτεία φαίνεται πως είναι περισσότερο γαλαντόμα/ανοιχτοχέρα από όσο νομίζουμε. Φρόντισε - εκτός από ... "δωρεάν " Παιδεία να προσφέρει και δωρεάν μπούλινγκ.





ΥΓ Επειδή δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, θα συνιστούσα στους γονείς:
      Να πληρώνουν - εξ ιδίων - security και να πιέσουν /απαιτήσουν  να εκπίπτουν τα  έξοδα από την φορολόγησή τους